Nezapamćeno u Čačku: Mladići sa pištoljem upali na čas matematike i opalili u plafon, a onda je jedan uradio nešto NEVEROVATNO!

Autor: kurir.rs, republika.rs

Hronika

26.05.2020

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekršajni sud u Čačku oslobodio je odgovornosti dvojicu mladića iz ovog grada, Veljka V. (19) i Veljka Đ. (19), okrivljene za kršenje Zakona o javnom redu i miru, jer je ocenjeno da je reč o mladalačkim đačkim simpatijama, navodi se u presudi u koju je uvid imala agencija RINA.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prijava Policijske uprave u ovom gradu teretila je Veljka V. da je 16. aprila prošle godine u 16.20 sati u Ekonomskoj školi u Čačku zajedno sa drugom Veljkom Đ. ušao u učionicu na drugom spratu, prekrivajući lice maskom i držeći dečji pištolj na kapisle u rukama.

Nakon toga je njegov imenjak pucao iz svog pištolja na kapisle u pravcu plafona, a Veljko V. se prisutnima obratio rečima: "Ovo nije kidnapovanje, već samo mali znak pažnje", pa zatim Veljko Đ. iz ranca svog imenjaka izvukao ružu i spustio je na klupu za kojom je sedela učenica M. J, a potom su obojica izašli napolje.

Veljko Đ. je sa svoje strane odgovarao da je prekrivajući lice plastičnom maskom u znaku lobanje dva puta iz kapislare pucao u plafon a zatim se đacima obratio rečima: "Molim za malo pažnje, da ne dođe do nekog incidentna", izvadio ružu i stavio pred simpatiju, rekao đacima da sednu, još jednom opalio u tavanicu pa su otišli.

Maskirani mladići brzo su shvatili da su prekardašili, zato su sledećeg jutra otišli u čačansku policiju i prijavili se. U odbrani pred Sudom Veljko Đ. naveo je da je sve bilo smišljeno kao šala jer je želeo da pred svojom simpatijom skrene pažnju na sebe.

Kupili su u kineskoj radnji maske i dva dečja pištolja na kapisle koje je platio Veljko V. čija je uloga bila da finansira nabavku pošto Veljko Đ. nije imao para, i da nosi crvenu ružu u rancu. Pištolj Veljka V. je bio neispravan, pa on nije ni pucao.

Ovu đačku melodramu opisao je na Sudu, kao svedok, i Dejan Zlatić, profesor matematike u Ekonomskoj školi, koji je u tom času držao nastavu za 20 učenika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Navodi da su u trenutku kad su dvojica momaka ušla u učionicu on sedeo za katedrom i da su oni odmah krenuli da pucaju uvis, što je trajalo 15 do 20 sekundi. Potom su tražili devojku M. J. kojoj je prišao jedan od mladića i spustio ružu na sto.

Nije bio siguran ko su oni ali jeste iznenađen dešavanjem, pa ih je dva puta upozorio da izađu napolje. Smatra da ovakvo njihovo ponašanje nije izazvalo uznemirenje ni paniku među učenicima. Čas je nastavljen kao da se ništa nije dogodilo jer su se učenici tako ponašali a on je odmah posle događaja o svemu obavestio pomoćnika direktora škole. Sledećeg dana mladići su došli u školu i izvinili se za svoje ponašanje.

Okrivljenog Veljka Đ. nije teretela ni majka devojke M. J. rekavši na sudu da momak nije imao loših namera već je samo hteo da skrene pažnju njenoj ćerki, i smatra da je on dobra osoba.

Okrivljenom Veljku V. pretila je kazna od 10.000 do 150.000 dinara, ili rad u javnom interesu od 80 do 360 časova, a njegovom imenjaku od 100.000 do 150.000 dinara ili zatvor od 30 do 60 dana

Sud je utvrdio da mladiću nisu do sada kažnjavani, i da je ove reč o mladalačkoj zanesenosti, usled simpatije i zaljubljenosti, dodajući:

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Okrivljeni Veljko Đ. je devojci M. J. i ranije poklanjao pažnju na taj način što je, jednom prilikom, ostavio cvet kod njenog instruktora vožnje ne otkrivajući identitet, a potom, za 8. mart kod dežurnog učenika ostavio joj veliki buket ruža.

Očito se radi o mladalačkim simpatijama pri čemu okrivljeni nisu imali nameru nikoga da povrede, pri čemu je Veljko V. želeo da pomogne drugu u aktivnostima koje predstavljaju poklanjanje pažnje maloletnoj M. J. Uzeta je u obzir i činjenica koju su potvrdili svedoci, da se niko od prisutnih nije uplašio i da je njihov postupak izazvao smeh, kako učenika tako i profesora - 

Presudu je izrekla Danka Đorđević Grujičić, predsednik Prekršajnog suda u Čačku, i pravosnažna je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading