(FOTO) Napakovali prikolicu, pa preko granice: Sprečen šverc punih torbi psihoaktivnih lekova!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

25.05.2020

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na izlazu graničnog prelaza Bogojevo danas je sprečen pokušaj krijumčarenja više od 360.000 tableta i više od 10 kilograma psihoaktivnih lekova sakrivenih u fabričkoj šupljini poda prikolice kamiona, saopštila je Uprava Carina.

Foto: Tanjug/Uprava carina
Pokušaj šverca

Šverc su sprečili carinici u saradnji sa policijom, a prekršaj je otkriven nakon što je na red za redovnu kontrolu pristigao kamion beogradskih registarskih oznaka, koji je prema rečima vozača "prazan" krenuo na utovar u Hrvatsku.

- Prilikom detaljnog pregleda, koji je ipak usledio, u fabričkoj šupljini poda prikolice - tzv. "koritu" otrkrivene su dve velike putne torbe pune psihoaktivnih lekova, u jednoj od torbi pronađeno je oko 360.000 tableta "ksanaks", spakovanih u 3.620 bočica od po 100 komada, a u drugoj torbi pronađene su još dve kese nepoznatih lekova u rinfuzi - saopštila je Uprava carina.

Dodaje se da je u jednoj kesi je bilo oko sedam kilograma tableta na bazi alprazolama, koji je takođe na listi psihoaktivnih supstanci, dok je druga kesa slične veličine ispunjena tabletama nepoznatog leka u rasutom stanju.

Laboratorijske analize će uslediti, pshoaktivni lekovi su zaplenjeni, a vozača i kamion preuzeli su policija i tužilaštvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading