Očajni otac stradalog mladića kod Preljine: Ubio mi je sina zbog dva boksa cigareta

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga i očaj u kući Đorđevića u selu Bresnica! Niko još ne može da poveruje da je Nikola (28) stradao na pravdi boga kada se švercer cigareta Esad Fejzović (41) iz Tutina zakucao u njegovo vozilo dok je u četvrtak oko 7.40 na Ibarskoj magistrali bežao od policije!

RepublikaFoto: YouTube/ TELEVIZIJA LAV plus
Miladin Đorđević još uvek ne može da veruje da njegovog sina nema

Tražili ga po bolnicama

- Moj sin je video tog vozača koji je jurio i preticao preko pune linije i to dva puta. Ovaj mu je išao u susret i Nikola je uspeo da se skloni samo neka tri metra u zaustavnoj traci, ali nije uspeo da izbegne sudar i sleteo je u kanal od udara. Nije mu bilo spasa jer mu je telo potpuno smrskano. Srce mu je probušeno, pun je podliva, kičma polomljena, kao i noge na više mesta - ispričao je juče za Srpski telegraf Miladin Đorđević, otac stradalog mladića.

Nesreća se dogodila kod Preljina. U udesu je teško povređen i Nikolin najbolji prijatelj Miljko Đorđević (26). Otac kaže da nije odmah saznao da mu je sin preminuo i da je u trenutku nesreće radio na njivi.

Spremali mu svadbu, a sada ga sahranjuju

Nikola Đorđević bio je osam godina u vezi sa dve godine mlađom devojkom, koja se preselila u njegovu porodičnu kuću u novembru prošle godine, kada je i našla drugi posao kako bi bila bliže novom domu. Trebalo je da se venčaju u julu jer im je prvi termin otkazan zbog vanrednog stanja. On će danas biti sahranjen.

- Javili su mi samo da je došlo do nesreće. Nismo uspeli da ga dobijemo na telefon, pa sam sa celom porodicom obilazio bolnice i policijske stanice celo pre podne, ali nismo ništa saznali. Tek sam u 12.30 saznao da sam izgubio sina jer je neki švercer pokušavao da sačuva nekoliko bokseva cigareta. Sada samo skupljam snagu da ga pristojno sahranim - jedva izgovara otac.

Foto: Facebook/Printscreen
Nikola Đorđević i Esad Fejzović

Nesrećni roditelj, pored sina, ima i ćerku, koja je od Nikole mlađa dve godine, pa kaže da samo zbog nje mora da ostane jak i da se izbori da osumnjičeni Fejzović dobije maksimalnu zatvorsku kaznu.

Nadam se da će taj švercer dobiti maksimalnu kaznu

- Nadam se da će se jednog dana nešto promeniti, da će biti pooštren zakon i da će policija na vreme uspeti da zaustavi sve manijakalne vozače jer ćemo ostati bez mnogo dece, a da će taj Esad dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu - zaključuje neutešni otac stradalog mladića.

Zamenili mesta u kolima

Kobnog jutra Nikola je krenuo oko sedam sati od kuće na posao sa kolegom Miljkom, koji mu je pre nekoliko meseci našao posao u firmi TPA.

- Njih dvojica su bili nerazdvojni, kao braća. Svako jutro su išli zajedno na posao i dogovarali se da jedan dan vozi Nikola, a sledeći Miljko. Sada je bio Miljkov red, ali su se ipak zamenili. Eto ti nesreće! I da je on vozio ne bi uspeo da izbegne ovoga što je jurio, kao da je imao ikakve šanse da pobegne policiji. On sada leži u bolnici u Čačku i nisu smeli da mu kažu da je moj sin stradao jer je na intenzivnoj nezi i ne bi to podneo. Njemu su polomljena tri rebra i probušena pluća, ali su lekari uspeli da ga stabilizuju i sada je van životne opasnosti - očajan je Miladin.

Pokušao da pobegne

Esad Fejzović je u četvrtak bežao od policije koja je pokušala da ga zaustavi na obilaznici oko Čačka u Kulinovačkom polju, kada se oglušio na znak stop. Policajci su ga pratili oko 10 kilometara do kružnog toka u Preljini, gde se svojim fijatom zakucao u Nikolinu kiju, koja je bila u suprotnoj traci, i u jedno taksi vozilo, čiji je vozač takođe povređen. Fejzović je nakon dvostrukog sudara izašao iz slupanog vozila i pokušao da pobegne, ali su ga policajci stigli i uhapsili. U njegovom automobilu su našli veliki broj bokseva cigareta koje je švercovao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading