Jedini svedok krvoprolića u Erdeviku: Kada je opalio rafal pao sam u nesvest od šoka

Autor: Novosti, Repbulika

Hronika

18.05.2020

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Miroslav i ja sedeli smo za stolom, jedan prekoputa drugog. U jednom trenutku, preko njegovog ramena ugledao sam Predraga, koji je u ruci držao automatsku pušku. Začuo se rafal, sve se zaprašilo, a ja sam se bacio pod sto. Ničeg se više ne sećam, jer sam se onesvestio, verovatno od šoka.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mesto zločina u Erdeviku

Ovako govori Branko Matijević, domar u Osnovnoj školi "Sava Šumanović" u Erdeviku, jedini živi svedok dvostrukog ubistva koje se dogodilo prošlog petka oko 9.30. Žrtve ovog zločina, Branislava Gnjidić (49), supruga osumnjičenog, koja je bila i direktorka ove obrazovane ustanove i Miroslav Bojić (55) iz Šida, koji je radio kao školski vozač, sahranjeni su u nedelju u razmaku od sat vremena. Osumnjičenom za dvostruko ubistvo, Predragu Gnjidiću (53) iz Šida, posle saslušanja određen je pritvor do 30 dana i on je smešten u pritvorsku jedinicu KPZ u Sremskoj Mitrovici.

Žalila se majci

RepublikaFoto: youtube.com/kopernikusrtvšid/printscreen
Branislava Gnjidić

Branislavina majka ispričala je novinarima da je njena ćerka odlučila da napusti Predraga.

- Žalila mi se da je muž maltretira i nju i njihove sinove. Povlačila se u sebe i radila sve da sačuva mir u kući, ali, očigledno, nije vredelo.

Matijević, koji je duže od četiri godine živeo u prostoriji namenjenoj školskom domaru, posle kravog zločina napustio je tu prostoriju, jer, kako kaže, ne može tamo više da se vrati. Slike strave i užasa i dalje mu prolaze pred očima. Na putu prema Moroviću, gde je krenuo da oda poslednju počast čoveku koji je baš sa njim proveo poslednje trenutke života, drhtavim glasom za naš list prisetio se tog kobnog dana.

- Niko nije mogao ni da nasluti da će se tako nešto desiti. Tog jutra, kao i ranije, Miroslav je došao kod mene dole u podrum, sedeli smo za stolom, vodili uobičajane razgovore. On je bio okrenut leđima prema vratima. Iznenada sam preko njegovog ramena ugledao Predraga. Bojić je skočio u stranu, a Gnjidić je bez i jedne reči otpočeo paljbu - govori Branko, koji kaže da mu je Miroslav gotovo sigurno spasao život, jer da nije ustao od stola možda bi i on bio pogođen.

U ženu ispalio 20 metaka

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema izjavi izvora koji je upoznat sa detaljima istrage, Predrag je u svoju suprugu Branislavu rafalnom paljbom ispalio oko 20 metaka, a u Bojića pet. Zločin je počinio iz automatske puške, koju je odložio na beton školskog dvorišta kada ga je zaustavio policajac.

Kako kaže, Branislava i Miroslav ostaće mu u najlepšim sećanjima. Opisuje ih kao dobre, sposobne, radne i vredne ljude. Na pitanje da li je on znao za ljubavnu vezu izmeđe direktorke i vozača, domar kaže:

- Šta se dešavalo između njih, stvarno ne znam. Oni dođu na posao i odu, odrade šta treba. Njihov privatni život, njihova stvar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading