Detalji brutalnog ubistva kod Trstenika: Svi su kafani bili pijani, a zbog ovoga je Đurić preminuo

Autor:

Hronika

18.05.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Ðurić (28) ubijen je u noći između subote i nedelje ispred ugostiteljskog objekta "Dominik i Mirjana" u selu Grabovac kod Trstenika. Zbog sumnje da ga je gurnuo sa terase kafane, policija je uhapsila gazdu kafane Dominika D. (51), a lisice na ruke stavljene su i trojici radnika obezbeđenja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. ILIĆ
Foto: Ilustracija

Bili pijani

Kobne večeri Marko je sedeo za stolom sa još trojicom prijatelja. U jednom trenutku izbila je svađa koja je prerasla u tuču.

Bio tih i miran

Kako pričaju meštani, Marko je bio poznat u svom kraju kao miran mladić.

- Ne znam šta se tačno dogodilo tokom te svađe, ali koliko znam, Marko je vrlo tih i miran. Teško je živeo, namučio se - rekla je novinarima jedna njegova poznanica.

Sudeći po objavama na njegovom profilu, Đurić se krajem prošle godine preselio najpre u Sopot, a potom i za Beograd. Kafana ispred koje je ubijen nalazi se nekoliko kilometara od njegove rodne kuće.

- U kafani je svirala muzika, svi su popili dosta alkohola i, po svemu sudeći, bili pijani. Uglavnom su se u tom lokalu skupljali pijanci. U jednom trenutku došlo je do koškanja Đurića i vlasnika lokala koje je ubrzo preraslo u fizički obračun. Gazdi su u pomoć priskočila trojica radnika obezbeđenja, a sumnja se da ga je upravo on gurnuo sa terase. Mladić je pao niz stepenice i, prema prvim rezultatima istrage, najverovatnije je udario glavom o stepenik i preminuo na licu mesta. Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali je mogla samo da konstatuje smrt - kaže izvor blizak istrazi.

Izvor: Đurić je najverovatnije udario glavom o stepenik i preminuo

Istraga

Policija je na lice mesta obavila uviđaj i zbog sumnje da su učestvovali u tuči koja je prethodila ubistvu uhapsila Adrijana Ð., Milana R. i Gorana K.. Njima, kao i njihovom gazdi, određeno je zadržavanje do 48 sati. Nakon isteka pritvora biće privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu, koje vodi istragu o ubistvu. Protiv vlasnika kafane biće podneta krivična prijava za ubistvo, dok će protiv trojice pripadnika obezbeđenja biti napisana prijava za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom. U međuvremenu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, telo mladića koji je nastradao odneto je na obdukciju i tokom dalje istrage biće utvrđene sve okolnosti ovog ubistva.

Snimak Đurića par trenutaka pred smrt

Foto: Srpski telegraf/Drutvene mreže/printscreen

Srpski telegraf došao je u posed snimaka iz kafane kobne večeri koje je snimio jedan od radnika obezbeđenja. On je snimao muziku, ali i sebe i svog kolegu. U jednom trenutku kroz kadar prolazi i Đurić, koji je samo nekoliko trenutaka kasnije ubijen. Na drugom snimku vidi se Đurić, koji sedi sa trojicom prijatelja za stolom na kojem se nalazi više flaša piva. Iako je društvo bilo prilično pijano i veselo, Đurić je sve vreme bio smiren. Dvojica radnika obezbeđenja koji su se snimali međusobno pričali su na nemačkom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading