ODLOŽENA završnica suđenja za PALJENJE AMERIČKE AMBASADE

Autor: Tanjug

Hronika

16.10.2017

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završnica ponovljenog suđenja sedmorici optuženih za paljenje američke ambasade 2008. godine u Beogradu posle mitinga "Kosovo je Srbija" odložena je danas za 27. oktobar zbog izostanka prvooptuženog Dejana Vučkovića.

RepublikaFoto: pixabay.com
Optužnica je prosleđena sudu 8. maja i u toku je njeno preispitivanje

Na današnjem suđenju trebalo je da bude nastavljeno izlaganje završnih reči odbrane, a nakon toga da sud zakaže izricanje druge prvostepene presude pošto je prvu presudu prošle jeseni ukinuo Apelacioni sud zbog nerazumljivosti i protivrečnosti i naložio ponavljanje suđenja.

Tužilaštvo je predložilo sudu da optužene oglasi krivim i osudi po zakonu za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, dok odbrana traži oslobađanje od optužbi.


Nakon prvog suđenja, ukinutim delom presude optuženi su bili osuđeni na uslovne kazne od šest do 10 meseci zatvora, dok je za nekoliko optuženih Apelacioni sud potvrdio kazne zbog nasilničkog ponašanja.

Na optuženičkoj klupi na ovom ponovljenom suđenju su Dejan Vučković, Ðorđe Tomin, Nikola Kosanović, Filip Backović, Dragan Marinkov, Marko Novitović i Milan Tomas.

Oni su optuženi da su ispred objekta ambasade Sjedinjenih Američkih Država "opšte opasnom radnjom izazvali opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima".

Terete se da su nakon mitinga ispred Skupštine Srbije "Kosovo je Srbija", oko 18.30 sati, organizovano došli do američke ambasade i gađali je kamenicama, bakljama i drugim predmetima i tako izazvali požar u kojem je poginuo Novosađanin Zoran Vujović.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading