UŽAS KOD SOMBORA! Sveštenik razbio glavu maloletniku: Iščupao krst sa groba, pa tukao tinejdžere!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

14.05.2020

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletnik (17) iz naselja Svetozar Miletić kod Sombora povređen je u nedelju kada ga je, kako je naveo u prijavi policiji, katolički sveštenik A. E. udario u glavu krstom koji je iščupao s groba!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bizarni napad desio se oko 23 sata na Kalvariji, gde je povređeni tinejdžer bio s društvom.

- Žrtva je s nekoliko drugova i jednom drugaricom bila na mestu koje svi u selu znaju kao vidikovac i odakle je lep pogled na čitav kraj. Inače, na tom mestu nije zabranjeno okupljanje. Dok su se tinejdžeri tu družili, pričali i šalili se, pojavio se sveštenik s dvojicom muškaraca - kaže naš izvor i dodaje: - Sveštenik ih je pitao šta rade i u prvom trenutku nije izgledalo da je ljut ili besan. Međutim, već u sledećem, on se razmahao ka deci. Imao je drveni krst u rukama, koji je iščupao s groba, a zna se i s čijeg. Mahao je njime kao da tera mušice. Videvši da je situacija ozbiljna, tinejdžeri su počeli da beže niz obližnje stepenice.

Izvor Kurira dodaje da je sveštenik tada navodno krstom udario devojku po leđima, a da je potom gađao tinejdžera.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Dok je trčao niz stepenice, maloletnik je osetio jak udarac u glavu otpozadi. Uhvatio je rukom povređeni deo i video da krvari. Otišao je kod lekara, gde mu je rana, koja je duboka 3,5 centimetara, ušivena i zavijena - kaže izvor i dodaje da devojčica srećom ima lake povrede.

Slikao se u mrtvačkom sanduku

Meštani kažu da se sveštenik A. E. neretko ponaša neprimereno, obzirom na poziv koji obavlja. Kako kažu, na njegovom Fejsbuk profilu postoje fotografije na kojima se vidi da je sveštenik istetoviran, da voli da popije, ali i da s maloletnicima skače kroz vatru i radi sklekove nad plamenom. Sveštenik se čak fotografisao i kako leži u mrtvačkom sanduku, stavlja celo jaje u usta, ljulja se na dečjoj ljuljašci.

Kako dodaje sagovornik, povređeni maloletnik je posle udarca ispričao "da je imao utisak kao da ga je meteor udario u glavu". - Rekao je da mu se sve u trenutku zatreslo i da mu se vid zamutio, a kad je video krv, pomislio je da mu je to kraj - kaže sagovornik.

Kako se saznaje, slučaj je prijavljen policiji, a obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo.

- Naložili smo policiji da prikupi potrebna obaveštenja kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog dela, s obzirom na to da maloletnik ima lake povrede - kaže izvor iz tužilaštva.

Meštani Svetozara Miletića kažu da su čuli da je katolički sveštenik učestvovao u incidentu. - Slabo kontaktiramo s njim, a nismo ni sigurni šta je istina. Priča se da je nasrnuo na decu - pričaju meštani i dodaju: - On ovde živi sam i malo je slobodnijeg ponašanja. Retko je u crkvi, dosta izlazi po kafanama. Nije baš onakav kako ljudi zamišljaju sveštenika.

Novinari su pokušali juče da stupimo u kontakt i sa A. E., kao i s crkvom u kojoj službuje, ali se niko nije javljao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading