Teško dokazati krivicu optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, jer su glavni osumnjičeni u bekstvu!

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Hronika

14.05.2020

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Tom Gaši izjavio je da se nada da bi se do kraja nedelje mogli steći uslovi za nastavak rada sudova na Kosovu i istakao da će tužilaštvo u slučaju ubistva Olivera Ivanovića teško dokazati krivicu optuženih, jer su glavni osumnjičeni u bekstvu i za njima su raspisane međunarodne poternice, prenosi RTK2.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Oliver Ivanović

Gaši koji je advokat Radeta Basare koji se tereti za prikrivanje dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića navodi da se polako stiču uslovi za nastavak rada sudskih organa i nastavak procesa koji se vodi pred sudovima širom Kosova.

- Sva suđenja na Kosovu su zbog pandemije koronavirusa prekinuta 16. marta, ali se nadamo da kako mere budu popuštale, tako će biti prilike da se one nastave. Odluku o tome doneće Sudski savet Kosova, i ja očekujem da to bude možda već krajem naredne nedelje. U početku bi ona bila bez prisustva publike, što zakon Kosova dozvoljava i nikako ne predstavlja kršenje ljudskih prava - rekao je Gaši.

Gaši smatra da će se među privim predmetima u nastavku rada naći i slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

- Ja sam advokat Radeta Basare koji je jedini u pritvoru, dok su preostalih 5 osumnjičenih na slobodi. On je dobro, sada sam u kontaktu sa njegovom porodicom, i očekujem brzi nastavak suđenja. On je optužen od strane Specijalnog tužilaštva da je navodno prikrivao dokaze i da je bio u nekoj grupi koja je osumnjičena za ubistvo. Ja ne verujem da će to moći da bude dokazano, pošto Basara nije bio šef policije, već je iznad sebe imao pretpostavljene od kojih je dobijao konkretne poslove u pisanoj formi, šta bi morao da uradi. Tužilaštvo do sada nije imalo prave dokaze za to - rekao je Gaši.

RepublikaFoto: kossev
Spomen ploča Oliveru Ivanoviću

Govoreći o samom slučaju Gaši ističe da će tužilaštvu biti veoma teško da dokazuje krivicu svih, jer je podignuta optužnica bez glavnih osumnjičenih koji su bekstvu i imaju međunarodne poternice.

- Dvojica osumnjičenih imaju i međunarodne poternice i bez njih je tužilaštvu teško dokazati krivicu. Podignuta je optužnica bez glavnih osumnjičenih. U celom postupku je više od 30 svedoka, ali ja mislim da to nije suđenje koje se ne može završiti u toku ove godine - napominje Gaši, naglasivši da su u Specijalnom sudu u Hagu u februaru podignute više od dve optužnice protiv pripadnika bivše OVK, ali da se trenutno ne znaju njihova imena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading