MISTERIJA: Šta se bijeli na brodu s' Arube, je l' "kavačka" il' "škaljarska" koka: Čiji li su pohapšeni Crnogorci?

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Hronika

14.05.2020

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od pet tona kokaina sa broda Aresa, koje je zaplenila holandska policija u Arubi, trebalo je da bude dopremljeno u Solun, gde je bilo planirano da ga preuzmu pripadnici jednog od kotorskih narko klanova.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Prema pisanju podgoričkog Dana, policija još nije utvrdila kojem od dva kotorska klana pripadaju osobe koje su bile zadužene da preuzmu drogu u Grčkoj i navodi se da se ta pošiljka povezuje i sa ubistvom vođa škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, piše portal CdM.

Strane bezbednosne službe došle su do operativnih saznanja da je u švercu kokaina učestvovalo još crnogorskih državljana, ali i državljana Srbije i BiH, nakon čega je realizovana velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu Aresa zaplenjeno više od pet tona kokaina.

Brod Aresa je lociran i praćen celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku u luke i izlasku iz njih.

Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na Aresu, Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres, nakon čega su uhapšeni i crnogorski državljani koji su bili članovi posade.

Brod Aresa je plovio pod zastavom Kameruna, a kako pišu španski mediji, taj brod je početkom februara isplovio iz Surinama, a potom je dolazio u luku Guaranao u Venecueli, posle čega se uputio ka solunskoj luci.

Policija je brod sa kokainom presrela u međunarodnim vodama, a tokom akcije je uhapšeno sedam osoba, među kojima je bio i kapetan broda.

Policija je prvo pronašla tonu kokaina, a daljom pretragom još četiri tone, kao i 50.000 tableta ekstazija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading