Kokain praćen preko GPS: Droga na crnogorskom brodu ukrcana u Brazilu!

Autor:

Hronika

07.05.2020

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši službenik iz kancelarije za carinske istrage Hamburg Frank Nilsen kazao je da je planirano da 500 kilograma kokaina koji je zaplenjen na crnogorskom državnom brodu "Budva" bude bačeno sa broda sa GPS uređajima i da drogu nakon toga preuzme neko drugo plovno sredstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je rekao da se obično paketi bacaju preko broda u vodootpornom pakovanju i da su paketi čvrsto povezani i opremljeni trepereće lampicama ili GPS predajnicima da bi saučesnici mogli da ih primete.

- Na osnovu nalaza iz međunarodne saradnje istražitelji su ciljali teretni brod koji je plovio pod crnogorskom zastavom. Ovo je bilo na putu iz Brazila preko Engleske do Hamburga. Postojala je sumnja da bi droga trebalo da se krijumčari u Evropu - rekao je Nilsen.

Nakon ovog skandala, jer je u pitanju brod vlade Crne Gore, crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da država "nikada nije upravljala" brodom, već ga je dala u zakup firmi "Sea Pioneer" iz Londona. Međutim, on je odmah demantovan jer se ispostavilo da je ova firma iznajmila tzv. goli brod, a da je "Barska plovidba" ukrcala posadu, pa i uhapšenog Radulovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading