Narko-biznis iza eksplozije na Dušanovcu: Bombama prete da ga ućutkaju!

Autor:

Hronika

07.05.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Popovac Ćira (56), u čije dvorište u beogradskom naselju Dušanovac je u utorak ujutru bačena bomba, ponovo se nalazi u pritvoru zbog droge, potvrđeno je Srpskom telegrafu!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Popovac se nalazi u pritvoru zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i čeka se potvrđivanje optužnice od suda - rečeno nam je Drugom osnovnom tužilaštvu.

Obnovio kontakte

Kako se nezvanično saznaje, Popovac, koji je nedavno izašao sa desetogodišnje robije zbog trgovine narkoticima, uhapšen je sa manjom količinom narkotika. Inspektorima je tvrdio da je droga namenjena za njegovu ličnu upotrebu. Međutim, pošto je on već proveo deset godina u zatvoru, ta izjava mu nije pomogla i on se našao ponovo iza rešetaka.

- Istraga se nastavlja. Sumnja se da je Popovac odmah po izlasku iz zatvora pokušao da obnovi stare kontakte i ponovo se upleo u trgovinu drogom. Ukoliko bude podignuta optužnica, ponovo će odgovarati za krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do deset godina - objašnjava naš izvor iz policije.

Inspektori sumnjaju da i bombaški napad na njegovu kuću ima veze upravo sa mutnim poslovima u koje se Popovac ponovo upleo.

- On se nalazi u pritvoru, pa je očigledno da je neko rešio da mu pošalje opomenu. On je sa robije izašao pre dve godine i nije isključeno da je pokušao da se vrati u narko-biznis i tako se zamerio ljudima iz podzemlja. Da li su bombe poruka da ne sme da progovori ili je došao u sukob sa rivalskom grupom dilera, istraga tek treba da utvrdi - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Tri bombe za dva meseca

Prvi napad na kuću Popovca na Dušanovcu izvršen je u noći 1. aprila, kada su bačene dve eksplozivne naprave, koje su uništile automobil koji je bio parkiran u dvorištu. Prema pričama komšija, izbio je požar i plamen se dizao desetak metara uvis. Drugi napad dogodio se 4. maja ujutru. I tada je oštećen automobil koji je bio parkiran u dvorištu, ali je pričinjena manja šteta. Ni u jednom od napada nije bilo povređenih.

"Voždovački klan"

Podsetimo, Popovac je zajedno sa članovima porodice, suprugom, ocem i majkom, bio umešan u prodaju droge i njima je suđeno pred Specijalnim sudom kao organizovanoj kriminalnoj grupi. Sumnja se da su on i dva njegova druga, koja su takođe uhapšena, bila deo "voždovačkog klana".

- Sumnjalo se i da su on i njegovi pajtosi umešani u likvidacije nekih ljudi iz podzemlja i da je u sukobu sa ekipom sa Banjice. Međutim, policija nije došla do dovoljno dokaza da ga optuži i za ubistva, pa je optužnica podignuta "samo" za trgovinu narkoticima, a on je osuđen na deset godina zatvora - kaže naš izvor.

U sefu krio 225.000 evra

Policija je prilikom hapšenja Popovca 2008. godine zaplenila četiri kilograma heroina i 200 grama kokaina, kao i veću količinu oružja. Sud je kasnije utvrdio da su kriminalnu grupu formirali Popovac i Goran Ðuričin radi prodaje heroina i kokaina na teritoriji Beograda.

- Popovac je deo zarađenog novca delio sa Ðuričinom, dok je deo skrivao u garaži i sefu u banci, a kupovao je i stanove. Posle hapšenja oduzeti su mu neki stanovi, a u sefu je nađeno 225.000 evra - podseća izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading