Detalji eksplozije na Dušanovcu: Treća bomba za Ćiru dilera

Autor:

Hronika

05.05.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnike u Varvarinskoj ulici u beogradskom naselju Dušanovac juče ujutru oko 5.30 uznemirila je još jedna eksplozija. Sumnja se da je, treća po redu bomba u poslednja dva meseca, bila namenjena porodici narko-dilera Dejana Popovca Ćire.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Kuća na koju je bačena bomba

- Čula sam eksploziju, prozori su nam se zatresli. Ta kuća je kao tvrđava. Pa i pre mesec dana su im bacili bombu. Ovde više ne može da se normalno živi. Svi se plašimo. Kada je bačena ona bomba, izgoreo je automobil, požar se video iz cele ulice - kaže jedna starija stanarka Varvarinske ulice, koja je želela da ostane anonimna.

Kako Srpski telegraf saznaje na licu mesta, napadači su bacili bombu zapravo iz Vidske ulice jer im je odatle bilo mnogo lakše da pobegnu, a kuća se nalazi na samom uglu. Policijski uviđaj trajao je do devet sati.

Ponovo iza rešetaka

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, Dejan Popovac Ćira u vreme napada nije bio u kući, već u pritvoru.

Njega je policija navodno uhapsila, ali nije poznato zbog čega.

Postoje pretpostavke da se na meti napadača nalazi cela porodica, a ne samo Popovac, jer su svi oni svojevremeno bili umešani u trgovinu narkoticima, a navodno su se još tada zamerili jednoj jakoj prestoničkoj kriminalnoj ekipi.

- U eksploziji, srećom, nije bilo povređenih osoba, već je nakon detonacije eksploziva oštećen samo jedan parkiran automobil u vlasništvu Dejana Popovca Ćire (46), koji je pre svega nekoliko meseci izašao iz zatvora. On je robijao 10 godina zbog trgovine velikom količinom narkotika i zbog posedovanja nelegalnog naoružanja - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.  

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Kuća na koju je bačena bomba

Umešani u likvidacije

Kada je Popovac hapšen zbog droge, u garaži u Vidskoj ulici policija je zaplenila 200 grama kokaina, četiri kilograma heroina, kao i veliku količinu oružja.

Lisice na ruke tada su stavljene i njegovim drugovima Daliboru Nikoliću (36) i Goranu Đurišinu (33).

Dve eksplozivne naprave bačene su u dvorište iste kuće 1. aprila ove godine

Ova trojka dovođena je u vezu sa "voždovačkim klanom". Pored izuzetno dobro organizovanog i razrađenog posla oko nabavke i preprodaje droge, policija ih je sumnjičila i za nekoliko ubistava u Beogradu.

Ovo je drugi put da je na njegovu kuću u poslednja dva meseca bačena bomba.

Dve eksplozivne naprave bačene su u dvorište porodične kuće 1. aprila ove godine u gotovo isto vreme kao i ova jučerašnje, i to oko 6.30 ujutro.

Hapsili mu i ženu i roditelje

Dejan Popovac Ćira pravosnažno je bio osuđen na deset godina zatvora pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog trgovine narkoticima.

Uhapšen je 2008. godine zajedno sa suprugom Jelenom, ocem Milivojem i majkom Blaginjom.

- Porodica Popovac je većinu poslova obavljala u kući na Dušanovcu u Varvarinskoj ulici, gde su stanovali Dejan i Jelena, kao i njegovi roditelji Milivoje i Blaginja. Na kući ima veliki broj kamera. Cela porodica je umešana u trgovinu narkoticima - rekao je tada za medije izvor blizak istrazi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading