AMERI GA PROZVALI "MADUROV SRBIN"! Gagi Argentina u centru skandala: SAD ga optužila da pomaže venecuelanskom režimu u prodaji nafte

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

02.05.2020

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlija Dragoslav Ilić (50), zvani Gagi Argentina, koji se poslednjih godina u Srbiji predstavlja kao „kralj nafte“, ponovo je u središtu skandala.

RepublikaFoto: instagram.com/gagi_serbia_
Gagi Argentina

Naime, savezni sud Sjedinjenih Država optužio je pre nekoliko dana venecuelanskog lidera Nikolasa Madura za trgovinu drogom, narko-terorizam i posedovanje oružja, a Stejt department je ponudio nagradu od 15 miliona dolara za informaciju koja bi dovela do Madurovog hapšenja. Samo nekoliko meseci ranije Ilić je u američkim medijima predstavljen kao „Madurov Srbin“, koji iz senke uspeva da pomogne Madurovom režimu „u prodaji nafte“.

Uspevao da se izvuče

Američki Blumberg objavio je da u svetu trgovaca naftom Ilića niko ne poznaje, ali da je punio stupce argentinskih novina „kada je optužen da je umešan u krijumčarenje droge iz Kolumbije u Evropu“. Mediji ukazuju i na to da je Ilić čovek koji je posle svakog hapšenja zbog ogromnih količina droge uspevao da se izvuče.

- Za ljude iz narko-biznisa tu nema misterije. Njima je jasno da je Ilić već posle prvog hapšenja pre više od 15 godina postao saradnik američke Agencije za borbu protiv trgovine narkoticima (DEA) - otkriva izvor Kurira.

RepublikaFoto: instagram.com/gagi_serbia_

Ilić je u svet kriminala ušao je kao sitni kradljivac parfema, a prvo ozbiljno hapšenje doživeo je krajem devedesetih u Holandiji zbog pokušaja pripreme ubistva kriminalca zvanog Crni Kobac.

- Međutim, 2004. uhapšen je u Argentini u akciji argentinske policije i DEA, koja je nosila naziv „Beli vinogradi“, a u kojoj je u bocama skupocenog vina pronađen 171 kilogram čistog kokaina - objašnjava sagovornik kako je Gagi Argentina prvi put došao u kontakt sa DEA. Iako mu je pretila ozbiljna zatvorska kazna, završio je u kućnom pritvoru.

Hapšenje i presuda farsa

- Kockice su počele da se slažu pošto su u nekoliko akcija hapšeni njegovi saradnici, ali je on uvek uspevao da se izvuče, pobegne u poslednjem trenutku ili završi u kućnom pritvoru iz kog je uvek brzo puštan. Interesantno je i da je 2006. osuđen na oduzimanje imovine od 30 miliona dolara i nekoliko meseci kućnog zatvora zbog pranja novca, ali da u spisima vrhovnog suda Argentine nikada nije zabeleženo da je Iliću oduzeta imovina. Zbog toga se veruje da su hapšenje i presuda bila samo farsa da bi se on pokazao kao kriminalac, a ne saradnik policije, koji pomaže u hapšenju narko-bosova - objašnjava sagovornik.

Misterija je bilo i Ilićevo kratko zadržavanje u pritvoru posle zaplene 150 kilograma kokaina u Češkoj, a ostalo je nejasno i kako je 2011. uspeo da izbegne hapšenje u akciji „Niva“ u Brazilu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
paja

04.05.2020 09:39

Kako sam razumeo radi se o tpme čija je k**a duža. Tačnije, Ilića Ameri optužuju da je za korist Venecuele prodavao naaftu i narkotike i naravno punio budžet Venecuele. To zasmetalo Amerima pa ga vrbovala DEA ( možda i CIA ) da za njih prodaje drogu po Evropi iz Kolumbije a istovremeno da im otkucava koji su Bosovi u igri i u tome ga štite. Naravoučenije; Ameri hoće da kontrolišu svetski kriminal ali za interes svoga budžeta i BDP-a. A u isto vreme drže lekcije svima ( kojima mogu) za DEMOKRATIJU i PRAVDU celom svetu.