Sumoran praznik: Ovog kišovitog Prvog maja Srbija je čitala brojne tužne vesti

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

01.05.2020

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zajedno sa Prvim majem, praznikom rada, koji se uobičajeno obeležava okupljanjem u prirodi, a koji je ove godine ostao u senci koronavirusa, policijskog časa, zabrane okupljanja, ali i kišovitog vremena, u domaću javnost dospele su i brojne loše vesti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. ILIĆ
Foto: Ilustracija

Umesto izveštaja o druženju, ponekom nesrećnom opijanju, dogodovštinama sa izletišta, Srbija od jutros čita vesti o smrtnim slučajevima. Ne samo da je u javnost dospela informacija o smrti obolelog dečaka Luke (4), preminulog pre šest dana, već je danas stavljena tačka na potragu za mladićem kod Srebrnog jezera. Takođe, novinari su se oprostili od kolege, tragično nastradalog u ranim jutarnjim časovima.

Pronađeno je i telo muškarca za kojim se tragalo s kraja marta, a vest o bizarnoj saobračajnoj nesreći u kojoj je je poginula starija žena iz Svilajnca, takođe je našla svoje neslavno mesto među stupcima hronike.

Telo mladića pronašli ronioci

Naime, telo Marka K. (22), koji je sinoć ispao iz čamca i utopio se u Srebrnom jezeru, pronađeno je danas nakon višesastne potrage. Telo su pronašli ronioci Žandarmerije, a nesreća se dogodila kada su nastradali mladić i još dvojica njegovih prijatelja otišli čamcem do vikendice.

Kako smo saznali, njih trojica su otišli na drugu obalu, družili se, pili alkohol, pa krenuli natrag oko ponoći. Priča zapravo počinje od momenta kada je čamac u povratku počeo da tone usled čega su sva trojica upala u vodu. Jedan nije isplivao, a preostala dvojica prijavila su njegov nestanak.

Njima dvojici pronađen je alkohol u krvi i kako se nezvanično saznaje, biće prekršajno kažnjeni zbog kršenja policijskog časa.

U saobraćajnoj nesreći kod Užica, u ataru sela Sušica kod Zlatibora, noćas je poginuo Radoslav Ćebić (48), novinar nedeljnika "Vreme".

Oko 1 sat iza ponoći vozeći automobil marke "lada niva" iz nepoznatog razloga sleteo je sa kolovoza i udario u betonski stub, nastradavši na licu mesta.

Danas je pronađeno i telo Zorana Vukotića (62) iz Zrenjanina, koji je nestao 27. marta, u delu Begeja koji protiče kroz Ečku, a u područnoj policijskoj upravi Zrenjanin potvrđeno je da je potraga u ovom slučaju završena.

Dan na izmaku obeležila je i jeziva saobraćajna nesreća u Svilajncu u kojoj su učestvovali supružnici, bar jedno starije od 65 godina, za koje važi zabrana kretanja, i mladić od 19 godina, a za kog su mediji preneli da nije imao dozvolu za boravak i koji je imao i probnu vozačku dozvolu. Supružnici su jedno drugom pomogli da isparkiraju vozilo. U sudaru ta dva autaomobila, poginula je ženska osoba, pešak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading