Herojstvo odjeknulo jače od eksplozije! Vatrogasci Veljko i Almir prvi uleteli u buktinju

Autor: K.J.

Hronika

27.04.2020

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još nije poznato šta je izazvalo požar u naselju Lug, u kom je stradala penzionerka Hajrija Trtovac (74). Starica je živela sama i koristila je bocu s kiseonikom, pa se sumnja da je eksplodirala. Međutim, ono što je odjeknulo mnogo jače od smrti nesrećne žene jeste hrabrost dvojice novopazarskih vatrogasaca.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

Veljko Jolović (32) i Almir Plojović (27) prvi su uskočili u borbu za Hajrijin život. Bili su na udaru vatrene stihije i hrabro pokušavali da je ugase. Koliko je bila jaka vatra, govori i podatak da im je izgorela zaštitna oprema za lice! Nisu odustali dok nisu ugasili vatru, ali, nažalost, život starice nisu mogli da spasu.

Kada su izašli ispred zgrade, vatrogasci su dobili gromoglasan aplauz od stanara. Lice im je bilo crno od dima i jedva su dolazili do daha. Bilo im je jako žao što nisu uspeli da spasu ženu, ali je bilo jasno da su dali sve od sebe.

Vatrogasac Jolović u Vatrogasna-spasilačkoj jedinici je već sedam godina, dok je Plojović nešto više od godinu dana. Obojicu su građani proglasili herojima Novog Pazara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading