Nije ovako trebalo da se završi, počivaj u miru, mili moj: Reči majke mladića nastradalog kod Smedereva kidaju dušu

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

27.04.2020

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što se danas pojavila informacija da je na Dunavu kod Smedereva pronađeno telo, te da se sumnja da je reč o Urošu Radosavljeviću (23), stigla je potvrda informacije, lično od majke.

RepublikaFoto: nestalisrbija.rs
Uroš Radosavljević

Vera Radosavljević, majka mladića nestalog na Dunavu u Vinči u noći između 6. i 7. decembra prošle godine, oglasila se statusom na svom Fejsbuk profilu.

- Potraga završena... nije trebalo ovako da se završi, počivaj u miru, mili moj - napisala je majka uz fotografiju sa svojim pokojnim sinom.

Kako je ranije rekla sa sinom poslednji put čula 6. decembra u 22.36 časova nakon što je otišao na reku po dogovoru sa prijateljem da pokupi mrežu.

- On je mene pozvao i rekao mi: 'Ostavio sam kombi. Pozovi Sašu da me odveze na Dunav'. Kolima ga je odvezao i tad su se poslednji put videli njih dvojica. Oko 22, 22.15 č srela ga je drugarica koja je zatvorila restoran u kojem radi, ona ga je poslednja videla - kaže Vera dodajući da su se tada javili problemi sa motorom čamca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uroš, prema rečima majke, nije uspeo da pokrene plovilo. Ipak, ponudio je drugarici da se zajedno vrate kući. Ona je, videvši da postoji problem sa motorom odbila, jer nije želela da se zadržava.

- Gosti iz okolnih restorana koji rade do 23 časa ništa nisu videli. On je zvao druga u 23.39 č da mu kaže da ima problem sa motorom i pitao da li može da dođe po njega. Ovaj mu je odgovorio da je kod Beton hale i trebalo mu je oko pola sata da dođe. Izašao je na vodu, ali nije našao ni čamac ni Uroša - govorila je Vera do u minut o noći kada je poslednji put razgovarala sa sinom.

Dva minuta kasnije, u 23.41 č bazna stanica poslednji put je registrovala signal Uroševog telefona. Veštačenjem čamca došlo se do zaključka, prenosi majka, da nema tragova nasilja, niti dokaza da je još neko bio s njim u čamcu.

- Nema njegovih telefona, našli su samo baterijsku lampu, ali to su uzeli inspektori. Izjavu su dali ljudi koji su bili u kontaktu s njim toga dana, urađen je listing njegovih poziva, ali ja o tome nemam pojma - rekla je majka početkom februara.

Iako su joj rekli da postoji mogućnost da navodni leš ispliva do proleća ili da ne ispliva nikad, osećaj joj je tada govorio da je Uroš još živ i da će ga naći.

Telo je prebačeno na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading