Apsolutni rekorder u prekršajima: Kikinđanin čak 16 puta prekršio policijski čas, ono što mu sledi je "sveta vodica"

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Hronika

26.04.2020

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada je u Republici Srbiji procesuirano oko 6.500 građana zbog nepoštovanja policijskog sata, detaljnom analizom smo utvrdili da se u 121 slučaju radilo o povraćaju lica koje vrše prekršaje, 109 njih je učinilo dva puta ovaj prekršaj, devet tri puta, a dva lica su četiri puta prekršili, imamo neslavni rekord u Kikindi gde je građanin čak 16 puta napravio prekršaj, rekao je Vladimir Rebić, direktor policije.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Jedan 66-godišnji Kikinđanin je čak 16 puta zatečen u prekršaju. Radi se o licu koje je poslovno sposobno ali živi u vrlo nehigijenskim i nehumanim uslovima, nije ostvario adekvatan kontakt sa Centrom za socijalni rad i on je morao biti procesuiran tako da će se narednih 60 dana naći na izdržavanju kazne zatvora zbog konstantnog činjena prekršaja - rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

Kako je objasnio, značajno je smanjena stopa opštih krivičnih dela, tako da beleže smanjenje recimo kada se radi o krivičnim delima protiv života ili tela, gde za posledicu imamo laku ili tešku povredu, taj broj dela je smanjen za 87 odsto, za negde oko 85 odsto su smanjene krađe i teške krađe, za oko 82 odsto razbojništva, za 67 odsto krađe vozila.

Što se tiče porodičnog nasilja, Rebić kaže da je bilo realno očekivati da će ono biti povećano, ali kaže da je za 47 odsto smanjeno nasilje u porodici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading