Izrešetali ga sa 29 metaka, a sad negiraju krivicu: Odloženo suđenje ubicama Blaža Đurovića

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Hronika

24.04.2020

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Ðurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, koje je danas trebalo da se nastavi pred Višism sudom u Beogradu, odloženo je za 25. maj.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Automobil marke "BMW" u kojem je smrtno stradao Blažo Đurović

Suđenje, na kojem je trebalo da budu ispitani veštaci je prezakazano za kraj maja zbog epidemije koronavirusa.

Optuženi za ubistvo su Darko Vesković zvani Prika i Nemanja Ivanov.

Oni su od početka negirali bilo kakvu vezu i poznanstvo sa Koraćem, a negiraju i izvršenje ubistva Ðurovića.

Obojica su u pritvoru već dve godine

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu

Mediji su preneli da je Ðurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru 2018. godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading