TROSTRUKO UBISTVO U FIRMI "S KOMPANI": Osumnjičeni biznismen izručen Srbiji!

Autor: novosti.rs

Hronika

13.10.2017

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biznismen Branko Sekulović zvani Sekula, osumnjičen za trostruko ubistvo u kancelariji svoje firme "S kompani" 2007. izručen je Srbiji iz Bosne.

Sekula izručen Srbiji/Foto: Ilustracija

Očekuje se da javnost, posle čitave decenije od zločina i godine posle Sekulovićevog hapšenja, sazna šta se dogodilo kobne noći 28. septembra u ovom preduzeću, gde su ujutru pronađena tela Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac, pišu Novosti.

Posle prebacivanja u našu zemlju, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva. 

- Protiv Sekulovića se vodi istraga od 7. decembra 2007. godine, i to zbog krivičnog dela teško ubistvo. On do sada nije iznosio odbranu, odnosno nije saslušavan u vezi s trostrukim ubistvom u njegovoj kancelariji na Vidikovcu - navodi izvor iz Višeg javnog tužilaštva. 

Vlasnik beogradske firme "S kompani" uhapšen je 22. oktobra prošle godine na graničnom prelazu Brod. Kod sebe je imao pasoš BiH na ime Mario Trivan, sa svojom fotografijom. Ministarstvo pravde Srbije odmah je uputilo zahtev za njegovo izručenje. Kako se Sekulović nije protivio, cela procedura je ubrzana i doneto je rešenje o ekstradiciji. Prebačen je u ekstradicioni pritvor u Banjaluci, gde je bio sve do izručenja Srbiji. 

Zločin zbog novca

Zločin zbog kojeg je za Sekulovićem bila raspisana međunarodna poternica dogodio se zbog, kako su mediji nagađali, neraščišćenih finansijskih poslova. Navodno, Samardžić, Pejović i Živković pojavili su se u krugu firme, čiji je glavni ulaz sa Ibarske magistrale, 27. septembra oko 20 časova. Trojka se popela u kancelariju gde ih je čekao Sekulović. Tražili su novac i pretpostavlja se da je došlo do svađe, pretnji, ucenjivanja... A, onda i do ubistva. 

Deset godina kasnije očekuje se da Sekulović bar donekle razjasni šta se te noći dešavalo u njegovoj direktorskoj sobi. Prve policijske pretpostavke su bile da su trojica momaka došla da iznude novac od Sekulovića i da je on iz straha potegao oružje. Navodno, on je duže vreme trpeo psihičko i fizičko maltretiranje, a pare koje je pozajmio od njih, uz zelenaške kamate, nikako nije mogao da vrati. 

Sekula trpeo torturu

Znali su da ga odvuku u šumu i neprestano tuku, tražeći sve više novca, ispričali su policiji njegovi najbliži saradnici. "On se neprestano zaduživao kako bi mogao da ga vrati, ali iz đavoljeg kruga nije uspeo da izađe. Ipak, ne znamo šta se te noći dogodilo", kazali su njegovi saradnici. 

Samardžić i Živanović potpisali su sa Sekulovićem krajem jula 2007. ugovor o pozajmici 100.000 evra. Vlasnik "S kompanije" se obavezao da će im dati dva stana na Vidikovcu ukoliko im dug ne vrati na vreme. Tako je i bilo. Uprkos stanovima koje su dobili, oni su tražili još, ne samo stanove, već i lokale. Tada je došlo i do zločina. 

Policija je za trostruko ubistvo osumnjičila Sekulovića, jer se zločin dogodio u njegovoj kancelariji, a njega nigde nije bilo. Ipak, ostala je dilema da li je on to učinio ili je kobne noći u firmi "S kompani" bio još neko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading