Danas saslušanje vlasnika firme "MB Miljković": Bahatom tajkunu preti osam godina!

Autor:

Hronika

22.04.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkun Branko Miljković (53), vlasnik firme "MB Miljković", koji je u ponedeljak prvo vređao, a potom i udario komunalnu milicajku, tereti se za ometanje službenog lica pri vršenju službene dužnosti, zbog čega mu preti do čak osam godina robije!

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Branko Miljković

- Sve je počelo kada je komunalnoj miliciji prijavljeno da neko pali gume na gradilištu na Bulevaru heroja sa Košara na Novom Beogradu. Patrola je otišla na lice mesta i zatekla šestoricu radnika, od kojih su zatražene isprave jer je u toku bio policijski čas. Dok je to trajalo, pojavio se Miljković, koji je odmah počeo da se ponaša bahato i nasilno, a verovatno je bio pijan, što ga je učinilo još agresivnijim. Vređao je i pretio komunalcima: "Znate li vi ko sam ja?". Psovao ih je, pa je pozvana i patrola policije. Tajkun koji je za sebe očigledno pomislio da je svemoćan i nedodirljiv ošamario je milicajku, ali ga je policijska patrola savladala i uhapsila. I njima je pretio uticajem, govorio im je da ne znaju ko je on i da će ga svi zapamtiti. Nakon toga je priveden u policijsku stanicu Novi Beograd - navodi sagovornik Srpskog telegrafa.

Povodom ovog hapšenja oglasilo se i Treće osnovno tužilaštvo.

- B. M. je zadržan po nalogu Trećeg OJT zbog postajanja sumnje da je izvršio krivično delo napada na službeno lice u obavljanju službene dužnosti iz Člana 323 KZ RS - saopšteno je iz tužilaštva.

Prema radnicima kao prema robovima

Na ponašanje Branka Miljkovića ukazali su svojevremeno iz Samostalnog sindikata zaposlenih u građevinarstvu.

- Ukazujemo na anomalije u tom preduzeću već dugo godina, na maltretiranje predsednika sindikata, na neplaćanje poreza, neisplaćivanje zarada i doprinosa, fizičko razračunavanje sa radnicima, mobing... - rekao je svojevremeno medijima predsednik tog sindikata Saša Torlaković.

Radnici koji su za Miljkovića svojevremeno radili na rekonstrukciji Slavije i Ruzveltove čak su i štrajkovali jer je on na tim poslovima zgrnuo milione, a njih nije plaćao punih šest meseci.

Uništio Slaviju

Miljković bi trebalo da bude saslušan danas, a preti mu od dve do čak osam godina zatvora zbog nanošenja lakih telesnih povreda komunalnoj milicajki. On će takođe biti procesuiran i zbog kršenja policijskog časa, za šta je predviđena novčana kazna od 50 do 150 hiljada dinara.

Branko Miljković i njegova firma "MB Miljković" postali su poznati široj javnosti posle skandalozno loše izvedenih radova na beogradskom trgu Slavija. On je probio sve rokove, a ploče koje je postavio bile su tako loše da su popucale pre nego što su radovi zvanično završeni. Zbog toga je nekoliko puta kažnjavan penalima, a morao je da sve radi nanovo.

Zbog Miljkovića se bacio s mosta

Ovo Miljkoviću nije prvi incident, kao ni prvi put da se njegovo ime pojavljuje u medijima. U pitanju je čovek koji važi za nasilnika i kabadahiju.

- On mesecima nije plaćao svoje radnike, a ozloglašen je po tome što ih često maltretira, pa čak i šamara. Poznat je po osionosti i misli da mu niko ništa ne može. Čak je i jedan građevinski inženjer kojeg je toliko pritiskao i maltretirao pokušao samoubistvo skokom sa mosta na Adi. Nesrećni čovek je preživeo, ali je ostao invalid - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Saša

22.04.2020 05:03

Ajd da se kladimo da će popiti najmanje uslovnu kaznu na tri godine + 100.000 a maksimum uslovnu kaznu na četiri godine + 250.000 dinara kazne! Takvih bahatih "junaka" koji se kriju iza lokalnih čelnika ili koje kakvih funkcionera po raznim ministarstvima je puna Srbija. Kada ti lopovi i secikese budu krenuli da "padaju" za nedela i kriminal koji su učinili, e tada će i ovakvi kao gore pomenuti izgubiti zaštitnike a samim time i njihovo bahaćenje...

zdjurdjevic

22.04.2020 05:49

Znajući kako se to kod nas radi, dobiće kućni pritvor i nanogicu maksimalno 3 meseca, koju neće ispoštovati jer njegove reči "Znate li vi ko sam ja" sigurno imaju pokriće u vrhovima vlasti.

Mick

22.04.2020 07:01

Na 9 ga osudite Zasluzio je 19

Petar

22.04.2020 10:28

Iza ovog nameštenog hapšenja krije se politički obračun. Cela priča je namontirana i sve ove bljuvotine koje su iznete u ovom tekstu su poptpuna neistina. A svi vi koji čitate ovo(naravno ne mislim na milion botova koji ordiniraju ovim portalima svaki dan) razmislite dobro ko stoji iza Sprskog telegrafa i čemu služi Sprski telegraf i njemu slični... Država je rešila da se obračuna sa svima koje ne drži pod svojom kontrolom. A vi novinari ako je ovo laž što iznosim onda nećete imati problem da objavite ovaj komentar.