Detalji svirepog ubistva kod Zrenjanina su jasni, ali istražitelji moraju da reše još jedan važan detalj

Autor:

Hronika

21.04.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zrenjaninska policija uhapsila je 39-godišnjeg Jocu Marića iz Čente zbog ubistva prijatelja Save Petrova (28), čije je telo pronađeno u bunaru!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Istraga u toku

- Sumnja se da je on zadao više udaraca po glavi i telu 28-godišnjem muškarcu, kojeg je zatim gurnuo u bunar u dvorištu kuće u selu Čenta, na putu Zrenjanin-Beograd, gde je telo i pronađeno u petak, 17. aprila uveče - saopštili su iz policije.

Ubistvo se dogodilo u po podnevnim časovima, po svemu sudeći, usled velike količine alkohola koju su obojica zajedno popili kobnog dana.

- Oni su sedeli u dvorištu jednog meštanina (42) i zajedničkog prijatelja. Ceo dan su pili kod njega, kao i više puta ranije. U jednom trenutku Marić i Petrov su se posvađali i potukli, a uveče je mladić pronađen mrtav u bunaru u istom tom dvorištu. Šta se tačno dogodilo, utvrdiće istraga koja je u toku - kaže naš sagovornik.

Porodice ih se odrekle

I Marić i Petrov bili su odbačeni od porodica. Marića je žena napustila i sa sobom povela njihovo petoro dece. Petrov je živeo u Marićevom komšiluku u napuštenoj kući daleko od oca i dva brata.

Meštani kažu da su obojica poznati kao pijanci, ali mnogi ne mogu da poveruju da je Marić ubio Petrova, s kojim je bio gotovo nerazdvojan.

Motiv nepoznat

- Marić i Petrov su često sedeli u kući tog zajedničkog prijatelja u čijem dvorištu je i pronađen leš. Skoro svaki dan su se tamo okupljali i pijančili. Verovatno je tako bilo i kobnog dana. Ipak, Marić je mnogo jači od Petrova, koji je slabašan. Tukao ga je po glavi i telu. Ako ga je i ubio, sigurno zbog pijanstva nije bio ni svestan da je to uradio. Oni se godinama druže - priča jedan od meštana.

Određen mu pritvor

Inspektori su iste večeri kada je pronađeno telo identifikovala i uhapsila Marića, kojem je, nakon saslušanja, određeno zadržavanje 48 sati, nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu. Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

Što su se posvađali kobnog dana, zasad nije poznato. Istraga, koja je u toku, trebalo bi i da odgonetne i druge nejasnoće u vezi s ovim slučajem.

- Nejasno je da li je Marić batinama ubio Petrova, pa telo bacio u bunar ili je nesrećni mladić bio živ u trenutku pada - objašnjava izvor blizak istrazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading