Evo ko zloupotrebljava lažne značke MUP-a i koliko koštaju na crnom tržištu

Autor: Republika

Hronika

13.04.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od kako je u žižu javnosti doprla vest o prodaji lažnih policijskih znački, nametnulo se pitanje kome trebaju te službene isprave i kako se zloupotrebljavaju.

RepublikaFoto: Republika.rs
Foto: Ilustracija

Zbog nedozvoljene prodaje i proizvodnje policiskih znački uhapšena su dva muškarca u Novom Sadu, od kojih je jedan policajac. Oni su ove lažne isprave prodavali po ceni od 250 do 500 evra.

Prema rečima sagovornika lažne policijske značke kupuju najčešće kriminalci kako bi zaobišli eventualne policijske kontrole i kako bi lakše prenosili nedozvoljene supstance.

- Sumnja se da su među kupcima uglavnom bili ljudi s one strane zakona. Proverava se da li su lažne značke koristili i pripadnici organizovanih kriminalnih grupa i crnogorskih klanova, ali i pojedini navijači. Naime, kriminalci koriste značke da ih policija ne bi zaustavljala ili kontrolisala dok nose narkotike ili obavljaju neke druge nezakonite radnje - dodao je izvor.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading