Borba za očuvanje života građana Srbije: Policija hapsi neposlušne, tužilaštvo sankcioniše svakoga ko misli da je jači od zakona!

Autor:

Hronika

12.04.2020

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo mesec dana je prošlo od uvođenja vanrednog stanja, a ubrzo potom i policijskog časa, na teritoriji Srbije i pored brojnih upozorenja i apela i dalje ima građana koji "misle" da su jači od zakona. Iako većina odmara, za tužilaštvo i policiju to ne važi, pa tako ovih dana imaju posla preko glave.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Poslednjih dana momci u plavom rade bez stajanja, kako bi sankcionisali sve one koji krše propise sprovedene zakonom. Dnevne statistike pokazuju da su građani počeli da poštuju mere predistrožnosti u borbi protiv koronavirusa, no, i dalje se nađe na ulici neki "kukolj u žitu" koji zadaje muke policiji a pogotovo tužilaštvu, koji neumorno radi kako bi svaki slučaj detaljno obradio i završio u rekordnom roku.

Beograd

U glavnom gradu Srbije procesuirano je ukupno 48 građana. Nijedno lice nije prekršilo meru zabrane samoizolacije, dok su za kršenje policijskog časa podnete prekršajne prijave za svih 48 garađana.

Smederevo

U gradu koji leži na našoj najvećoj reci, nije bilo većih prekršaja i napisane su samo prijave za građane koji su kršili  mere policijskog časa i to kod njih 8.

Valjevo

Mirno je bilo i Valjevu, gde je policija u vreme policijskog časa zatekla 3 građana i njima su takođe napisane prekršajne prijave.

Pančevo

Posle Beograđana, Pančevci su bili najnemirniji koji su landarali u vreme policijskog časa, i njima je napisano 25 prekršajnih prijava.

Kragujevac

U Kragujevcu, zbog kršenja mere samoizolacije i priznavanje krivičnog dela, jednom osobi je izrečena kazna kućnog zatvora u trajanju od 6 meseci

Niš

Policija je u Nišu imala blagih problema sa odbeglim pacijentom iz privremene bolnice hale "Čair", i njemu je izrečena krivična prijava za kršenje mere samoizolacije.

Novi Sad

Najmirnije je bilo u Novom Sadu, gde su policajci mogli da odahnu. Evidentirano je jedno lice koje je prekršilo mere izolacije i na predlog njemu je određena zabrana napuštanja stana.

Poštujmo zakon - ostanite kod kuće

Krivični zakonik u članu 248. reguliše mere izolacije za vreme trajanja epidemije i predviđa novčanu kaznu ili kaznu zatvora do 3 godine. Tužilaštvo i nadležni i dalje apeluju da se naši građani ponašaju odgovorno i disciplinovano jer jedino je izolacija i smanjeno kretanje najefikasniji vid borbe protiv epidemije koronavirusom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading