Policija uhapsila UTAJIVAČE poreza: SAKRILI 280 MILIONA!

Autor: Tanjug

Hronika

11.10.2017

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici MUP su u saradnji sa Poreskom policijom uhapsili dve osobe osumnjičene da su utajom poreza oštetile budžet Srbije za više od 280 miliona dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vršljali po preduzećima pa uhapšeni

Kako je saopšteno, zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo poreska utaja uhapšeni su odgovorno lice preduzeća iz Požarevca Č. B. (58) i odgovorno lice privrednog društva iz Smedereva D. D. (33). 

Sumnja se da su Č.B., D.D. i još jedna osoba za kojom je raspisana potraga, od januara do decembra 2016. godine, kao odgovorna lica u tri privredna društva sa teritorije Požarevca, Smedereva i Beograda sačinili račune sa neistinitim sadržajem o navodno izvršenom prometu dobara u ukupnom iznosu od oko milijardu i 397 miliona dinara. 


Na osnovu ovih računa Poreskoj upravi u Požarevcu podneta je poreska prijava sa neistinitim sadržajem po osnovu koje je umanjena poreska obaveza za više od 230 miliona dinara.

Č. B. se tereti i da je od januara do juna 2016. godine, u nameri da izbegne plaćanje poreza po odbitku, u poslovnim knjigama svog preduzeća, evidentirao nabavku sekundarnih sirovina od fizičkih lica u ukupnom iznosu većem od 460 miliona dinara. 


On je te prihode u poslovnim knjigama predstavio kao druge prihode fizičkih lica na koje nije prijavljen i nije plaćen porez u ukupnom iznosu od oko 49 miliona dinara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading