Bez kazne za ubicu novinarke! Danas se navršava 26 godina od ubistva Dade Vujasinović

Autor: Republika

Hronika

08.04.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka Duge Radislava Dada Vujasinović ubijena je u svom stanu 8. aprila 1994, pre tačno 26 godina, a slučaj je i dalje otvoren.

RepublikaFoto: youtube.com/markodej
Dada Vujasinović

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je juče da je predsednik komisije za istraživanja ubistava novinara Veran Matić izjavio da komisija nema novih informacija u vezi s njenom smrću. UNS se obratio i tužilaštvu, gde im je rečeno da s policijom "nastavljaju da preduzimaju radnje radi utvrđivanja postojanja krivičnog dela, izvršioca i zbog obezbeđivanja dokaza".

Podseća se da je tužilaštvo 1994. preduzelo niz provera i iniciralo postupak pred nadležnim sudom, kada su ispitani brojni svedoci i obavljena različita veštačenja.

- Formirana je komisija veštaka sudske medicine i balističara, a obavljena je i rekonstrukcija događaja - navode u tužilaštvu i ističu da veštaci nisu mogli da se izjasne da li je u ovom slučaju reč o samoubistvu, ubistvu ili nesrećnom slučaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading