Celo selo zavijeno u crno: Kod Bele Palanke umrla trudnica - meštani u strahu zbog misteriozne smrti

Autor: Novosti, Republika

Hronika

07.04.2020

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na seoskom groblju u Belopalanačkom selu Šljivovik, u prisustvu najbližih rođaka, u subotu je sahranjena I. G. (34). Zlosrećna žena je bila u šestom mesecu trudnoće, a sahranjena je uprkos zahtevu porodice da se prethodno obavi obdukcija kako bi se saznao pravi razlog smrti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Smrt ove mlade žene je sama po sebi uznemirila celo selo, ali je dodatni strah među retkim gorštacima zavladao jer ni najbližima nije rečeno usled čega je tačno ova žena preminula. Čudno im je i to što nije pokazivala znake pogoršanja zdravstvenog stanja.

I. G. je, prema priči njene rođake iz Beograda Milice Veselinović, bila u šestom mesecu trudnoće, a preminula je u četvrtak oko osam časova u porodičnoj kući u kojoj je živela sa nevenčanim suprugom Vitomirom i dvoje dece iz prethodnog braka.

- Poslednjih dana njeno zdravstveno stanje je bilo uobičajeno, da bi ujutro izdahnula. O ovom dramatičnom slučaju je odmah obavešten belopalanački Dom zdravlja, policija, opština u Palanci, Centar za socijalni rad, pirotski Zavod za javno zdravlje. Umesto bilo kakvog odgovora na pitanje zašto je preminula, dopremljen je limeni sanduk i naložena sahrana, čemu se njen otac Branislav (72) izričito protivio - kaže Veselinovićeva, koja nije mogla da ode na sahranu u Šljivovik.

Igor Golubović, brat po majci nesrećne trudnice, kaže da je njegova sestra sahranjena uprkos tome što su zahtevali obdukciju, ali da od svog zahteva ni on ni otac Branislav (72) neće odustati, odnosno da će tražiti ekshumaciju. Jedini razlog je, kako kaže, da se sazna prava istina o smrti njegove sestre. Jer, smatraju, neobično je da umre trudnica u šestom mesecu trudnoće, a da se ne radi obdukcija kako bi se saznao pravi razlog smrti.

- Pre tri godine, u 43. godini, na gotovo identičan način umro je moj i njen brat. Sada se to desilo njoj i ja želim da znam istinu o uzroku, kako se ne bi nešto slično desilo meni ili nekom mom potomku - kaže Igor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading