Rebić: Biće uništeno još četiri tone narkotika

Autor: Tanjug

Hronika

11.10.2017

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je uništeno 1.160 kilograma narkotika i drugih psihoaktivnih supstanci koje je policija zaplenila u prethodnom periodu, a direktor policije Vladimir Rebić kaže da će u narednom periodu biti spaljeno još četiri tone narkotika.

RepublikaFoto: Tanjug
U prethodne tri godine uništeno preko 10 tona droge

Rebić, koji je prisustvovao spaljivanju narkotika, precizirao je da među uništenom drogom preovlađuju marihuana i heroin. 

Najavio da će u narednom periodu biti spaljene još četiri tone narkotika, sukcesivno, zbog ograničenja da se u jednom satu može uništiti 150 kilograma droge.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovaj način jasno i transparentno je pokazalo gde završava droga koju je srpska policija zaplenila u uspešnim akcijama. 

- U prethodne tri godine, srpska policija oduzela je više od 10 tona različitih vrsta narkotika, čime smo pokazali nameru i posvećenost Ministarstva unutrašnjih poslova da se uhvati u koštac sa ovom vrstom kriminala i da smanji, na najmanju moguću meru, mogućnost da građani, pre svega najmlađa populacija, dođu u dodir sa drogom - naglasio je direktor policije. 

Rebić je dodao da će MUP i u narednom periodu nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine narkoticima, kao i saradnju sa drugim bezbednosnim službama, pre svega Bezbednosno informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima. 

Uništavanju droge, pored pripadnika MUP-a, prisustvovali su članovi Komisije za praćenje postupka uništavanja oduzetih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, predstavnici javnih tužilaštva i sudova, kao i predstavnici "Elektroprivrede Srbije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading