Nišlija sprečio tragediju! Žar doleteo na terasu stana u kojem niko ne živi

Autor: Blic

Hronika

06.04.2020

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar na terasi u zgradi u Ulici Branka Miljkovića 77 u Nišu koji je izbio danas oko 16 časova, prošao je bez težih posedica samo zahvaljujući brzoj reakciji Nišlije Milana Maslakovića koji je uočio dim na jednoj od terasa, a potom alarmirao vatrogasce.

RepublikaFoto: ST/P. ROSIĆ
Foto: Ilustracija

Maslaković, po struci profesor fizičkog vaspitanja, nakon toga je obavestio je i stanare zgrade da je izbio požar i da napuste objekat.

-Pošao sam da obiđem roditelje koji žive u toj zgradi. Video sam dim na jednoj terasi na šestom spratu zgrade i odmah pozvao vatrogasce. To je stan u kome niko ne živi, jer je vlasnik preminuo prošle godine. Dok nisu stigli vatrogasci krenuo sam od vrata do vrata da obaveštavam komšije da napuste zgradu, jer znam da tu živi dosta starih ljudi. Jednoj baki, koja je invalid i nema nogu, pomogao sam da siđe ispred zgrade, kaže Maslaković.

Prema njegovim rečima, stanari su disciplinovano izašli ispred zgrade, a onda su vatrogasci počeli gašenje požara koji se razbuktao na terasi.

- Na sreću, vatrogasci su stigli u pravom trenutku, pa se vatra nije proširila na unutrašnjost stana. Brzom intervencijom i požrtvovanjem uspeli su da spreče da se vatra proširi na stan i druge delove zgrade. U požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je samo materijalna šteta na terasi stana, kaže Maslaković.

Sumnja se da je požar posledica nemarnosti i da je vetar doneo žar pikavca cigarete na terasu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading