Prvo hapšenje (ne)vernika, uhapšen "vladika" u Barajevu!

Autor: danas.rs

Hronika

06.04.2020

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Horepiskop Eparhije raško-prizrenske u egzilu Naum (Mirković), starešina katakombalnog manastira prepodobnog Justina Ćelijskog u Barajevu, pušten je juče iz pritvora, a krivični postupak protiv njega vodiće se redovnim putem, odlučio je juče osnovni javni tužilac u Mladenovcu.

RepublikaFoto: unsplash.com, pixabay.com
Foto ilustracija

Naime, za vreme liturgije, u manastir posvećenom Sv. Justinu Ćelijskom u Barajevu u portu manastira stigla je policija zbog krešenja mere zabrane koja je na snazi zbog epidemije u našoj zemlji.

Službenici su obavestili vernike da izađu jedan po jedan napolje, jer jer je propisano da samo dve osobe mogu da borave u zatvorenoj prostoriji.

Po odlasku naroda, vladika Naum priveden je na informativni razgovor u policijsku stanicu, gde su mu odredili meru zadržavanja do nedelje u 11 časova, nakon čega je dao izjavu Javnom tužiocu u Mladenovcu. 

Eparhija raško-prizrenska u egzilu nastala je pre deset godina kad je deo monaštva napustio Eparhiju raško-prizrensku zajedno sa sada raščinjenim i iz SPC isključenim episkopom raško-prizrenskim Artemijem (Radosavljevićem), koji nekanonskim smatra saborske odluke o svom isključenju iz ERP, raščinjenju i druge kazne. SPC je raščinila i monaštvo "Egzila", koji ima više od 30 "katakombi" u Srbiji i širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading