Šta se dešavalo u hotelu? Evo zbog čega su Đanijeva porodica, Mitar Mirić i Prijović popili kaznu

Autor: Blic

Hronika

05.04.2020

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok mediji više od tri nedelje bruje o koronavirusu i merama koje se preduzimaju kako bi se stalo na kraj ovoj pošasti, porodica pevača Radiše Trajkoviča Đanija, pevač Mitar Mirić i fudbaler Aleksandar Prijović odlučili su da petak bude "dan za provod". I provešće se. Ali sa nanogicom.

RepublikaFoto: e-stock
Radiša Trajković Đani

Glava porodice Trajković, Radiša poznatiji kao Đani zajedno sa suprugom Slađanom, sinom Milošem i snajkom priveden je uz još 16 drugih nesavesnih građana u petak veče dok su lumpovali u lobiju jednog prestoničkog hotela. U danu kada je u Srbiji zabeležan najveći broj obolelih od korone, a smrtnost rasla iz minuta u minut, oni su u opuštenoj atmosferi ćaskali i ponašali se kao da se ništa značajno u zemlji ne događa.

Sudeći po fotografiji koja se pojavila u medijima oni su u lobiju čak bili bez maski, rukavica i na manjoj razdaljini od dva metra.  Nazdravljalo se i pilo, pravili se planovi i razmenjivale anegdote sa putovanja, dok je konobar vredno donosio jednu za drugom turu pića. Za stolom u blizini Đanijeve porodice, o svojim podvizima hvalio se Prijović, dok je Mitar Mirić u društvu prijatelja nazdravljao.

Da su pred zakonom svi isti govori upravo činjenica da je njihovu terevenku prekinula patrola policije koja je privela sve koji su se našli na ovom nedozvoljenom druženju i zadržala ih u pritvoru. Njihova tajna žurka završila se pravdanjem sve do jednog, poput tinejdžera kada im se roditelji vrate ranije sa puta. Do pola ispušeni tompusi, nepopijen viski i šampanjac ostali su po stolovima, a njihovi "besni" automobili parkirani na parkingu hotela.

Vladimir Rebić, direktor policije, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a je rekao da su lica prekršila meru zabrane okupljanja koja je izrečena usled borbe Srbije sa epidemijom virusa korona. Ministarstvo unutrašnjih poslova je izdalo saopštenje oko pomenutog događaja:

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su dvadeset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, dok će za isto krivično delo krivična prijava u redovnom postupku biti podneta i protiv jedne dvadesetjednogodišnje devojke.

Policija je prilikom kontrole sprovođenja zdravstvenih propisa na Novom Beogradu zatekla osumnjičene zajedno u društvu, iako je naredbom Vlade Republike Srbije bilo zabranjeno okupljanje na javnim mestima u zatvorenom prostoru. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu - stoji u saopštenju.

Oni su privedeni u stanicu policije na Novom Beogradu dok su tokom noći, kako se navodi, prebačeni u stanicu 29. novembar. Kako smo saznali iz izvora bliskog policiji, Đani i njegova porodica nisu se protivili hapšenju ali su pokušavali na sve načine da ga izbegnu uz razne izgovore, ali im to, naravno, nije pošlo za rukom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zoki

05.04.2020 08:24

Normalan covek popije zatvor a oni dobiju nanogicu , narukvicu ....

Dragiša

05.04.2020 12:13

Nepravda.