Povratnik išetao iz samoizolacije: Uhapšen zbog kršenja mere, a krivicu negira NEVEROVATNIM IZGOVOROM!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

01.04.2020

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sud je odredio pritvor za A. B. (27) zbog kršenja mere samoizolacije, nakon povratka iz Crne Gore, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

Foto: Ilustracija

On se tereti da je prekršio meru samoizolacije koja je nedavno produžena sa 14 na 28 dana, radi sprečavanja širenja koronavirusa.

A.B. je 16. marta ušao iz Crne Gore u Srbiju na prelazu Gostun, a policija ga je zatekla juče na ulici oko 13 sati na Novom Beogradu.

Na saslušanju u tužilaštvu, A.B. je negirao krivično delo i branio se da da mu niko nije rekao da mu je mera produžena za još 14 dana, kao i da inače slabo prati televizijski program, osim što ponekad gleda sportske emisije.

On će biti smešten u jednu od tri posebne pritvorske jedinice koje se nalaze u Vršcu, Pirotu i Požarevcu i namenjene su za smeštaj povratnika iz inostranstva, a radi sprečavanja prenošenja koronavirusa.

Njemu se na teret stavlja krivicno delo nepostupanje po zdravstvenim propisima, za koje mu preti kazna od tri godine zatvora i čeka ga online suđenje skajpom.

Prvim presudama za ovo delo izrečene su zatvorske kazne optuženima od 15 meseci, dve, dve i po i tri godine zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading