MISTERIJA JELENINE BURME: Četiri godine od zločina koji je potresao čitav region

Autor:

Hronika

02.04.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan navršava se tačno četiri godine od brutalnog ubistva pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33) na nasipu u Crvenki kod Borče.

RepublikaFoto: Public
Jelena Marjanović

Zločin koji je 2. aprila 2016. godine potresao Srbiju, ali i region, i dalje je obavijen velom misterije, a javnost i dalje iščekuje da sazna da li je pevačicu ubio suprug Zoran Marjanović (42), jedini protiv koga se vodi postupak za ubistvo.

UBISTVO IZ STRASTI

Zoran, koji se brani sa slobode i koji se pred sudom više puta izjasnio kao nevin, organizovaće danas pomen supruzi Jeleni. Za razliku od prethodnih, ove godine će, kako kaže, na groblje da ode sam zbog vanrednog stanja i koronavirusa.

Beživotno telo nesrećne pevačice pronađeno je u kanalu na nasipu u Crvenki, a ubijena je sa više udaraca tupim predmetom u glavu. Istraga je pokazala da Jelena pre ubistva nije silovana, ali i da se za život mučki borila do poslednjeg daha. Burma sa njenog prsta nikada nije pronađena, kao ni oružje kojim je ubijena.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Zoran Marjanović

Promenio iskaz

Iako je Zoran u Višem tužilaštvu 15. septembra 2017. godine, kada je uhapšen, tvrdio da nije silazio sa nasipa, sa optuženičke klupe u Palati pravde promenio je iskaz. Na njegovim pantalonama pronađeno je blato istog sastava kao i ono sa mesta na kojem je ležalo telo pevačice, što je jedan od glavnih dokaza tužilaštva. Pošto je tvrdio da nije silazio sa nasipa, nije mogao ni da objasni kako se baš to blato našlo na njegovoj odeći. Međutim, pred Višim sudom je rekao da je 3. aprila ponovo otišao na nasip sa bratom i snajom, tragajući za Jelenom, i da je upravo tako isprljao garderobu.

Iako se u godinama koje su usledile posle ubistva ispredalo mnogo teorija o tome ko bi mogao da bude potencijalni ubica, na kraju je optužen muž. Da li će on biti osuđen, ostaje da se vidi, a kriminolog Zlatko Nikolić nema mnogo dilema - ako nije suprug, kaže, onda je "švaler".

Todorović: Imao sam slučajeva u svojoj praksi gde se obrt dešavao posle deset godina

- Ovo je klasično ubistvo narcisoidnog ubice, a čim imate više od jednog udarca, to je ubistvo iz strasti. Ubica je planirao savršen zločin i umalo je u tome uspeo. Tvrdim da je ubistvo izvršeno negde drugo i da je žrtva doneta na nasip i bačena, a u tome je ubica imao pomoć. Zato nije pronađeno oružje. Jelenin ubica je inteligentan i izopačen lik. Patološki narcisoidni destruktivac - ispričao je on za Srpski telegraf, dodajući da se nada da će na kraju biti rasvetljeni svi segmenti ubistva, kao i da će biti uhapšeni i pomagači.

RepublikaFoto: e-stock
Zoran Marjanović i njegov otac (levo)

Kupili kamuflažne pantalone

Nekoliko dana pre Jeleninog ubistva Marjanovići su obavili "čudnu" kupovinu, o čemu je u Palati pravde svedočila Magdalena R., zaposlena u jednoj prodavnici odeće. Zoran i njegov otac kupili su dva-tri para kamuflažnih pantalona i dve-tri majice. Magdalena je rekla i da je policija obavila uviđaj u ovoj radnji, da je fotografisala radnju, kao i da se u njoj prodaju dvogled i noževi.

POSTOJE PODSTREKAČI

Advokat Miroslav Todorović Šera rekao je za Srpski telegraf da neće biti lako presuditi za ovaj zločin, ali da će presuda jednom svakako doći.

- Imao sam slučajeva u svojoj praksi gde se obrt dešavao posle deset godina, gde su ljudi bili ili oslobođeni smrtne kazne ili su već bili pogubljeni nevini - rekao je on i dodao da u slučaju ubistva Jelene Marjanović verovatno postoje podstrekači za kojima treba tragati jer bi više osumnjičenih pre dovelo do suštine samog zločina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading