Sedam dana smo plakali, sad samo sedimo i čekamo: Potresna ispovest oca ribara koji je nestao sa drugom

Autor:

Hronika

01.04.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ribara Milana Miškovića (24) i Ilije Đokića (26), koji su nestali 16. marta u Starom Slankamenu, i dalje nema ni traga ni glasa. Dok čeka vesti o sinu jedincu, Milanov otac Dejan kaže da ne veruje u priče o otmici i da je došao do čoveka koji ih je poslednji video i ispratio na vodu, moleći ih da ne idu zbog vetra i talasa.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Od ribara Milana Miškovića (24) i Ilije Đokića (26), koji su nestali 16. marta u Starom Slankamenu, i dalje nema ni traga ni glasa

- Rekao mi je da ih je molio da ne idu u ribarenje, odgovorili su mu "da će da probaju". Prešli su Dunav, dodali su gas i otišli nizvodno - priča otac.

Čamac kojim su se otisnuli niz vodu pronađen je neoštećen. Iako su među meštanima Starog Slankamena počele da kruže priče da je nestanak obavijen velom misterije, te kako se radi o zločinu ili otmici, Milanov otac, takođe ribar sa 20-godišnjim iskustvom, ne veruje u te priče.

- Iz policije su mi rekli da još sklapaju kockice. Verujem da je mala verovatnoća da su oteti. Verujem da su napravili pogrešan korak s čamcem. Vetar je duvao u kontra smeru. Ako su ispali iz čamca, voda ih je vukla nizvodno, a vetar je gurao čamac uzvodno. Bili su dobri plivači, ali drugačije je plivati blizu plaže, a drugačije u ovakvim okolnostima kad imaju duboke gumene čizme i odela koja se pune vodom. Ali, znate, mladost, previše adrenalina. Upozoravao sam ga na sve opasnosti, ali mlad je i verovao je jači od svega, od prirode - priča nesrećni otac navodeći kako kroz teške dane prolazi sa bivšom suprugom.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Otac nestalog Milana

- Milanova majka i ja smo razvedeni, ali smo zajedno, na istom mestu, otkako se sve ovo izdešavalo. Prvih sedam dana smo plakali i bili na lekovima. Ne mogu da promenim sudbinu, koja je gore negde svima nama zapisana. On je naš jedinac... Prošli smo sve opcije, sad sedimo i čekamo... Ako sam ostao bez sina jedinca, ostao sam. Znam da nisam ni prvi ni poslednji koga je zadesila ta muka. Ne mogu živ u zemlju, nažalost - kaže neutešni otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading