ČIČA IZ MILANOVCA PRKOSI MERAMA: Kažnjen četiri puta zbog kršenja policijskog časa

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

30.03.2020

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklih dana Štab za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu više puta je apelovao na sugrađane da smanje socijalne kontakte i izlaske i da se ponašaju odgovorno i prema sebi i prema drugima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Međutim, u poslednja 24 sata registrovana su dva kršenja zabrane kretanja u vreme policijskog časa, a jedan od prekršaja napravila je osoba starija od 65 godina i to ni manje ni više nego - četvrti put!

Kako saznaju “Novosti”, reč je o starijem sugrađaninu koji živi u centru grada i svi ga znaju. Policija je odlučila da mu progleda kroz prste, opomenula ga je jednom, drugi, pa i treći put.

Međutim kada su penzionera i sinoć zatekli na ulici, shvatili su da moraju da budu radikalniji, posebno što on nikakvo opravdanje nije imao za svoj postupak. Jednostavno, izlazio je napolje da se prošeta.

- Licu je po kratkom postupku kod sudije za prekršaje sinoć izrečena kazna od 100.000 dinara. Drugo lice dobilo je kaznu od 50.000 dinara, s obzirom da je ovu meru prekršilo prvi put - saopštili su iz Štaba za vanredne situacije.

Predsednik opštine Dejan Kovačević zamolio je još jednom sve građane da se pridržavaju propisanih mera, a posebno je skrenuo pažnju mlađim sugrađanima da nema okupljanja na javnim mestima, parkovima ili sportskim terenima.

Prema njegovim rečima, ovakva okupljanja biće strogo kažnjavana, a policija će u narednim danima pojačati kontrolu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
kiza

31.03.2020 08:37

Dakle tom što ga svi znaju za četvrti put,uz tri oproštena,100000 kazna,ovom što ga niko ne zna za prvi put 50000.Počinjem onaj povez preko očiju pravde drukčije da doživljavam.

saveta

31.03.2020 12:25

Svakog ko prekrsi meur pored novcane kazne dati im i saglasnost da potpisu da ne zele da bude prikaceni na aspiratore ako im zatreba