Kako ih nije sramota! Za 24 sata 10 povratnika završilo u posebnim pritvorima - izlaze iz samoizolacije ko kako hoće!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

30.03.2020

19:46

I posle dve nedelje od uvođenja vanrednog stanja i prvih presuda sa višegodišnjim zatvorskim kaznama, povratnici iz inostranstva i dalje krše meru obavezne samoizolacije.

e-stock/ D. MILUTINOVIĆ
Policija/Ilustracija

U poslednja 24 sata pritvoreno je još desetoro i smešteno u tri posebna pritvora, u Vršcu, Pirotu i Požarevcu. Jedna osoba uz Novog Sada je iz pritvora u Vršcu prebačena u kućni pritvor.

Sada ih je u ovim posebnim pritvorima ukupno 131, a sve ih očekuju online suđenja - skajpom i kazne do tri godine zatvora zbog kršenja mere samoizlacije, koju im je odredila sanitarna inspekcija nakon povratka iz inostranstva.

Svi oni se terete za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. U posebnom pritvoru u Vršcu je trenutno pritvoreno 46 lica, u Požarevcu 56, a u Pirotu 29, rečeno je u u Ministarstvu pravde.

U petak su donete prve prvostepene presude protiv tri osobe optužene zbog kršenja samizolacije, a nova online suđenja očekuju se i ove sedmice.

Osuđenima su izrečene kazne od dve, dve i po i tri godine zatvora i produženi su im pritvori do pravosnažnosti presuda, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne.

 

Komentari (0)

Loading