Nezavisni sindikat policije: Sudska vlast u Prijepolju aminuje i podržava napade na policijske službenike

Autor: Republika

Hronika

30.03.2020

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisni sindikat policije nezadovoljan je odlukom Osnovnog suda u Prijepolju da B.M. (1992), osumnjičenog da je pretio policajki u tom gradu, pusti da se brani sa slobode. Saopštenje NSP prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: nsp-policija.org.rs
Foto: Ilustracija

Dana 27.03.2020.god oko 18,50 časova u Prijepolju u mestu Velika Župa, prilikom obavljanja službene dužnosti policijskih službenika saobraćajne policije, došlo je do ometanja od strane B.M. (1992) gde se radi o višestrukom povratnika u vršenju krivičnih dela. Meta verbalnog napada je bila policajka, kojoj je nasilnik pretio da će joj ugroziti život na taj način što će je politi benzinom i zapaliti kao i policijsko službeno vozilo. Predmet postupanja je bilo oštećenje vozila na parking prostoru od strane vozila koje je pripadalo porodici B.M.

B.M. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu  iz čl.23. Krivičnog dela ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti predat ZOJT u Prijepolju se gde je doneto rešenje o zadržavanju do 48 časova.

 

Radi se o višestrukom povratnika za vršenje istog dela. Međutim, predlog tužilaštva da se prema licu produži pritvor iz razloga što postoje osnovi sumnje da će nastaviti sa vršenjem navedenog krivičnog dela, kao i da su licu ranije podnošene prijave za isto krivično delo, nije naišao na odobravanje sudije Osnovnog suda u Prijepolju, K. M. koji je osumnjičeno lice pustio da se brani sa slobode.

Nezavisni sindikat policije mora stati u zaštitu policijskih službenika i ovom prilikom apelujemo da nadležni sud  preispita odluku sudije za prethodni postupak,  jer ne postoji pravna i životna logika koja bi opravdavala ovako postupanje imenovanog sudije izuzev činjenice  da u ovim teškim vremenima možemo da sumnjamo da nije u pitanju izvršenje drugog kr.dela davanje i primanje mita od strane nama nepoznatih lica.

Napominjemo da je osumnjičeni više puta pravosnažno osuđivan , da je u pitanju lice koga će ovako ponašanje ohrabriti u daljem nezakonitom ponašanju i koje će služiti kao primer kako se može nekažnjeno napadati i pretiti policijskim službenicima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading