Pune ruke posla za policiju i tužilaštva: Efikasni u sankcionisanju onih koji i dalje krše propisane mere!

Autor: Republika

Hronika

29.03.2020

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je ovih dana sve više apela od strane nadležnih da je od suštinskog značaja u borbi protiv korone da ostanemo kod kuće i poštujemo propisane mere Vlade, i dalje veliki broj građana krši zabranu kretanja, ali i mere izolacije. Zbog toga je na policiji i tužilaštvima velika odgovornost i izuzetno obiman posao koji oni danima obavljaju predano.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Građani još uvek postupaju nesavesno i ne poštuju mere, međutim, treba napomenuti da policija i tužilaštva vrlo efikasno deluju u takvim slučajevima o čemu govori i broj građana koji su uhvaćeni u kršenju tih mera.

Beograd

U Beogradu je uhapšena 41 osoba zbo kršenja mere izolacije, a od toga je jednoj osobi određen pritvor. Ostalih 40 osoba dobilo je prekršajne prijave. 

Nepoštovanje samoizolacije i u Kragujevcu 

Zbog kršenja mere samoizolacije jednoj osobi je određen pritvor, jednom licu je izrečena mera zabrane napuštanja stana, a jednom licu je određeno zadržavanje.

Novi Sad

U ovom gradu zbog kršenja mera izolacije privedene su 4 osobe, dok su dve osobe zadržane uz predložen pritvor, a dvoma osobama je određen pritvor.

Niš

U Nišu je privedeno 2 osobe, jednoj osobi je određena mera zabrane napuštanja stana. 

Krivični zakonik u članu 248. reguliše mere izolacije za vreme trajanja epidemije i predviđa novčanu kaznu ili kaznu zatvora do 3 godine. Tužilaštvo i nadležni i dalje apeluju da se naši građani ponašaju odgovorno i disciplinovano jer jedino je izolacija i smanjeno kretanje najefikasniji vid borbe protiv epidemije koronavirusom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading