Za pet meseci tri puta izbegao smrt: Čovek Luke Bojovića na meti "kavačkog klana"

Autor:

Hronika

28.03.2020

04:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baranin Jovan Đurović, blizak saradnik vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića, zadužen za poslove ove kriminalne organizacije u Crnoj Gori, pukom srećom izbegao je klopku pripadnika "kavačkog klana".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovo je već treći put za pet meseci da se Đurović nalazi na meti ubica. Glava mu je navodno ucenjena posle nestanka 10 miliona evra od poslova sa kokainom, koje je radio sa Bojovićevim "zemuncima"!

Ukrali golf

- Policija je 10. marta zatekla dvojicu sumnjivih mlađih muškaraca kako lepe tamne folije na prozore automobila golf. Ispostavilo se da je auto ukraden u Ulcinju, a da su dvojica ljudi koji su odmah uhapšeni Marko Pavićević (28) iz Danilovgrada i Vuk Orlandić (24) iz Bara zapravo članovi "kavačkog klana", koji su bili na korak do likvidacije Jovana Đurovića, Baranina koji pripada suprotnoj grupi - navodi izvor blizak istrazi.

Bomba spala od truckanja

Đurović je nekim čudom preživeo i atentat 29. avgusta 2018. godine. Tada je pola kilograma plastičnog eksploziva bilo postavljeno ispod njegovog automobila. Paklena mašina se u jednom trenutku, od truckanja, otkačila i policija ju je pronašla na ulicama Bara!

Istragom je utvrđeno da je Orlandić, kao meštanin, pratio metu. Znao je navike Đurovića - gde stanuje, kuda se kreće. Pavićević je trebalo da povuče oroz.

- Dani, možda i sati su delili Đurovića od smrti, sve je već bilo isplanirano. Golf je ukraden u Ulcinju, a ranije su sa jednog automobila skinute barske tablice. U štek-stanu je pronađena specijalna puška sa posebnom optikom, snajper kojim je meta trebalo da bude likvidirana. Kod god da stoji iza ovog pokušaja, nije žalio novac - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Ovo je treći put za svega pet meseci da je Jovanu Đuroviću nacrtana meta na čelu. Preživeo je čudom i atentat u Amsterdamu 23. oktobra prošle godine, kada je ubijen čovek koji je sedeo s njim za stolom Nišlija Goran Savić (49), vlasnik picerije "La pikola baraka", u kojoj se napad dogodio.

Nasledio brata

Luka Đurović, rođeni brat Jovana Đurovića, poginuo je u saobraćajnoj nesreći oktobra 2013. godine kod tunela Vraca u blizini Kotora. On je bio suvozač u poršeu karera, koji je upravo njegovom, desnom stranom, udario prvo u stub ulične rasvete, a potom završio u jarku. Mnogi prijatelji Luke Đurovića uvereni su da je u pitanju ubistvo. Đurović je bio čovek od poverenja Luke Bojovića i njegov blizak saradnik, koji je vodio poslove u Crnoj Gori. On se zbog toga našao na meti klana Šaranovića, koji je bio u ratu sa Bojovićem.

Veza s Dubaijem

- Ovaj bezobzirni napad dogodio se usred dana, kada je bašta picerije bila puna gostiju. Pucač je prišao stolu za kojim su Savić i Đurović sedeli i potegao pištolj. Nišlija je tada stao ispred prijatelja i ubijen je na mestu, ali je Đurović, koji je bio prava meta napada, pogođen u stomak i preživeo. Policija je tada uhapsila jednog od napadača koji je autom bežao ulicama Amsterdama - navodi naš sagovornik.

Holandska štampa je tada pisala da je to nastavak borbe između rivalskih "jugoslovenskih" kriminalnih klanova. Kao direktan motiv pominjana je suma od 10 miliona evra!

- Ðurović i "zemunski klan" oteli su oko 10 miliona evra od droge. Novac je trebalo da bude poslat za Dubai, ali tamo nikad nije stigao - naveo je holandski portal AD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading