Maksimalne kazne svima koji krše propise kojima se štiti život i zdravlje građana

Autor: Republika

Hronika

27.03.2020

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, Drugo osnovno tužilaštvo zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije procesuiralo je ukupno 15 osoba.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, sa jednom osobom tužilaštvo je zaključilo sporazum, a za 6 osoba je izrećčena mera zabrane napuštanja stana, a protiv šestoro je podneta prekršajna prijava.

Drugo osnovno tužilaštvo  podnelo je danas optuži predlog protiv A. K. zbog izvršenja krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i zatražilo da sud izrekne maksimalnu kaznu od tri godine zatvora.

Drugo osnovno javno tužilaštvo nastaviće da kroz koordinirani rad sa drugim nadležnim organima i ubuduće strogo snkcioniše sve koji budu krršili zakon i odluke koje se sprovode zbog zaštite očuvanja života svih građanna, i apeluje na građane da to ne čine jer će u suprotnom biti suočeni sa najstrožim sankcijama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading