POLICIJA SPREČILA MAFIJAŠKI OBRAČUN: Snajperom hteli da ubiju Lukinog pajtosa!

Autor:

Hronika

27.03.2020

04:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danilovgrađanin Marko Pavićević (28) i Baranin Vuk Orlandić (24) uhapšeni su zbog sumnje da su planirali ubistvo visokopozicioniranih članova suprotstavljene kriminalne grupe iz Bara.

Foto: Ilustracija

Meta je, navodno, trebalo da bude Jovan Đurović, čiji klan se smatra desnom rukom Luke Bojovića, vođe "zemunskog klana". Osumnjičeni su, planirajući ubistvo, ukrali automobile, a u stanu im je pronađena snajperska puška i drugo oružje.

Preživeo atentat, stradao Nišlija

Barsku grupu, posle pogibije Luke Ðurovića, koji je 2013. godine pod misterioznim okolnostima nastradao u saobraćajnoj nesreći, preuzeo je Alan Kožar, blizak saradnik Luke Bojovića, koji trenutno robija u Španiji. Među visokopozicioniranim članovima grupe je i brat Luke Đurovića Jovan, koji je 23. oktobra 2019. preživeo atentat u Holandiji. On je tada ranjen u pucnjavi ispred jedne picerije u Amsterdamu, dok je njegov prijatelj i vlasnik te picerije Goran Savić, poreklom iz Niša, ubijen u pokušaju da ga zaštiti.

Videli ih sa terase

Ubistvo je sprečeno sasvim slučajno kada je policajac 10. marta oko 19 časova u Baru, u blizini sportskog centra Topolica, sa terase video Pavićevića i Orlandića, koji u policijskim evidencijama slove za osobe bliske jednoj od organizovanih kriminalnih grupa koja deluje na teritoriji Crne Gore. Oni su zatečeni prilikom zatamnjivanja stakala na vozilu golf 2. Inspektori su potom utvrdili da su 9. marta ukrali vozilo u Ulcinju, a da su u prethodnom periodu na teritoriji opštine Bar ukrali registarske oznake koje su postavili na taj auto. Kod Pavićevića je policija pronašla kriptovani telefon sa inostranom SIM karticom.

- Daljom kriminalističkom obradom, ispitivanjem navedenog mobilnog telefona, došlo se do relevantnih saznanja, kao i dokaza da su imenovani pripremali izvršenje krivičnih dela protiv života i tela. Operativna saznanja ukazuju da su mete napada trebalo da budu visokopozicionirani članovi suprotstavljene organizovane kriminalne grupe iz Bara - kazali su iz policijske uprave.

Razradili ceo plan

- dvojac uhapšen dok su zatamljivali stakla na golfu

- utvrđeno da je auto ukraden u Ulcinju

- tablice na vozilu kradene u Baru

- zaplenjen telefon sa dokazima

- otkriven štek-stan

- pronađen snajper i bidoni sa benzinom

Veštačenje

Dalja istraga inspektore je odvela do štek-stana uhapšenih u mestu Ratac u Baru.

- Tom prilikom je pronađeno oružje koje je, kako se sumnja, bilo namenjeno za izvršenje predmetnih krivičnih dela - snajperska puška sa optičkim nišanom, kao i prigušivačem pucnja, zatim dva bidona veće zapremine sa benzinom, za koji postoji sumnja da je bio namenjen za izazivanje požara na vozilu nakon izvršenja krivičnog dela - navode u policiji.

Pronađena municije, komunikaciona sredstva, garderoba, kao i više drugih predmeta i tragova biće veštačeni u forenzičkom centru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading