Neumorni u borbi za spas Srbije: Policija hapsi nesavesne građane, tužilaštva rade punom parom

Autor:

Hronika

26.03.2020

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih dana smo imali priliku da posvedočimo brojnim kršenjima propisanih mera tokom vanrednog stanja u Srbiji. Nažalost, nesavesni građani i dalje ne poštuju policijski čas i samoizolaciju, što nadležnima zadaje velike muke. Međutim, policija i tužilaštva uprkos epidemiji rade punom parom kako ne bi došlo do širenja zaraze.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Policijske službe prethodnih dana rade bez predaha kako bi obeshrabrile građane da krše mere propisane za suzbijanje epidemije koronavirusa, ali ipak se i dalje ponavljaju neka krivična dela, što dovodi do novih hapšenja, a zatim i do dodatnog opterećenja za tužilaštva, koja sve ove slučajeve procesuiraju u rekordnom roku.

Beograd

Na teritoriji prestonce tokom trajanja policijskog časa je uhapšeno je 43 osobe. Ova lica su prekšila propisane mere i protiv njih su podnete prekršajne prijave.

Novi Sad

Policija u Novom Sadu je, takođe, imala pune ruke posla zbog neposlušnosti građana. Naime, zbog kršenja mera izolacije uhapšeno je ukupno 5 osoba.  Jednom licu je izdata zabrana napuštanja stana, a 4 lica sankcionisana su pritvorom.

Kragujevac

U Kragujevcu je 7 osoba uhapšeno zbog kršenja mere izolacije, što je regulisano članom 248 Krivičnog zakona.

Pritvor je određen za 3 osobe, a za isti broj lica je izrečena mera zabrane napuštanja stana.

Takođe, zbog kršenja zabrane okupljanja, uhapšeno je 11 osoba.

Niš

Juče je u Nišu određen pritvor za dve osobe zbog kršenja zakona, odnosno mere propisane članom 248 Krivičnog zakona.

Krivični zakonik u članu 248. reguliše mere izolacije za vreme trajanja epidemije i predviđa novčanu kaznu ili kaznu zatvora do 3 godine. Tužilaštvo i nadležni i dalje apeluju da se naši građani ponašaju odgovorno i disciplinovano jer jedino je izolacija i smanjeno kretanje najefikasniji vid borbe protiv epidemije koronavirusom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading