Anja se oprostila od brata, oca i majke! Petoro žrtava požara sahranjeno istog dana

Autor: Republika

Hronika

25.03.2020

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supružnici Zoran (52) i Ljiljana Stojanović (51) i njihov sin Aleksandar (26), koji su zajedno stradali kada se zapalio soliter u Ulici Milutina Milankovića, sahranjeni su danas na Novom bežanijskom groblju.

RepublikaFoto: eStock
Zgrada u kojoj je izbio tragični požar

Od porodice se oprostila njihova ćerka Anja (25), koja je, igrom sudbine, izbegla stravičnu tragediju.

Zbog pandemije koronavirusa i zabrane kretanja starijim ljudima ispraćaju je prisustvovalo oko 30 ljudi, uglavnom Anjinih i Aleksandrovih prijatelja koji su sve vreme uz devojku od kada ju je zadesila strašna sudbina.

Kako su rekli njeni prijatelji, ona je veoma teško podnela i tragediju i sahranu, zbog čega joj sve vreme pomažu da prebrodi ove teške trenutke.

Nakon opela, tužna povorka je troje članova porodice Stojanović ispratila do večne kuće i uputila im poslednji pozdrav.

Našli ih zagrljene

Porodica i prijatelji oprostili su se juče na Centralnom groblju i od supružnika Aleksandra (47) i Marije (45) Nesimovski, koji su takođe stradali u ovom stravičnom požaru. Aleksandrov otac Branislav novinarima je ispričao da su njegovog sina i snaju našli zagrljene.

- Rekli su mi da su ih našli u hodniku, gde su se ugušili. Sin je bio obuven i obučen, a Marija je bila u spavaćici. Po tragovima obuće se vidi da je sin pokušao da nađe put da ih spase. Međutim, kako je otvorio vrata, plamen je grunuo u stan i tako su umrli - rekao je neutešni otac.

Podsetimo, požar je izbio usred noći iz stana Zorana S. (61) na osmom spratu i proširio se i na druge stanove.

U tragediji je poginulo šest stanara. Anja je, srećom, zbog policijskog časa ostala da prespava kod prijatelja. Tek sutradan oko podneva saznala je da joj je stradala cela porodica, pa čak i dva kućna ljubimca.

Od tog trenutka građani su se udružili da pomognu ovoj devojci, a u akciju će se uključiti i grad Beograd. Kako je gradonačelnik Zoran Radojičić rekao juče za TV Prva, grad će pomoći Anji od psihološke podrške do konkretnih stvari kao što su stan i posao.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading