Nišlije se oglušile o zabranu kretanja, nisu jedini, širom Srbije pljušte prijave

Autor: Agencije, Republika

Hronika

23.03.2020

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabranu kretanja u Nišu od 17.00 do 8 sati danas prekršilo je šestoro ljudi, kažu u Policijskoj upravi u Nišu. S druge strane njih petoro u Novom Sadu je prekršilo zabranu kretanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

Policija je protiv Nišlija podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja naredbe o organičenju i zabrani kretanja.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu kazali su da su u poslednja četiri dana podnete dve krivične prijave protiv osoba koje nisu poštovale meru kućne samoizolacije.

- Jedna osoba prekršila je zabranu rada ugostiteljskih objekta, njegov objekat bio je otvoren za goste i služeni su piće i hrana. Ta osoba je zadržana i predloženo je sudu da mu odredi pritivor - rekli su u tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su pet osoba u Novom Sadu i jednu u Baču zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saopštila je novosadska policija.

- Oni su, noćas, zatečeni na ulici, čime su prekršili Naredbu o ograničenju i zabrani kretanja na javnim mestima. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, nadležnim javnim tužilaštvima - navode u saopštenju.

Protiv još 26 osoba u Novom Sadu, Baču, Bečeju, Temerinu, Vrbasu i Bačkoj Palanci, biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, zbog kršenja propisa o ograničenju i zabrani kretanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading