Detalji krvave tragedije u Lapovu: Devojka koju je dečko ranio iz lovačke puške pozvala je majku i samo izgovorila - "dođi brzo, boli me!"

Autor: Kurir, Republika

Hronika

21.03.2020

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Valentina M. (24), koju je u četvrtak u porodičnoj kući na periferiji Lapova upucao Đurđe Marinković (39) iz sela Brzan, pa potom izvršio samoubistvo, uspela je, iako teško ranjena, da pozove majku telefonom i zatraži pomoć!

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Valentinu je ubio njen momak

- Valentina je bila svesna nakon što je pogođena i smogla je snage da uzme telefon, pozove majku i samo joj kaže:

- Pucao je u mene, boli me, dođi brzo - kaže izvor koji je upoznat sa detaljima.

Đurđe je, pošto je ispalio hitac u Valentinu iz lovačke puške, presudio sebi na njene oči.

Sama u kući

Krvava drama dogodila se oko osam sati ujutru, a devojku u lokvi krvi pronašli su roditelji, koji su odmah po njenom pozivu majci došli u kuću. Sami su je odvezli u lokalni dom zdravlja, odakle je transportovana u Klinički centar Kragujevac.

- Zadobila je teške povrede. Pogođena je u stomak i operisana joj je jetra u četvrtak - prenosi izvor.

Prema rečima meštana, priča se da su Đurđe i Valentina neko vreme bili u emotivnoj vezi. U četvrtak ujutru on je došao i pozvonio joj na vrata.

 

 

- Kad mu je otvorila, ispalio joj je metak iz lovačke puške u stomak. Nesrećna devojka nije uspela ni da pokuša da pobegne, jer je u nju pucao na kućnom pragu. Kad je pala, pucao je u sebe - priča izvor.

U trenutku jezive tragedije Valentinin otac bio je na poslu, a majka na pijaci.

- U kuću je došao naoružan lovačkom puškom. Tragedija bi možda bila još veća da su se njeni roditelji zatekli unutra. Nema sumnje da je on planirao zločin, jer što bi inače dolazio devojci na vrata naoružan - kažu komšije.

HTEO DA JE UBIJE ZBOG LJUBOMORE?

Komšije teško ranjene devojke sumnjaju da je Đurđe pokušao da ubije Valentinu, a potom pucao u sebe iz ljubomore.

- Valentina je fina devojka, moguće je da je Đurđe bio ljubomoran ili je naslućivao kraj veze. Opet, neki sad pričaju da oni nisu ni bili u pravoj vezi, već da je on to želeo. Sada je najbitnije da se ona oporavi, a tek onda da istražiteljima ispriča šta je prethodilo krvavom piru - kažu komšije.

Upoznali se na poslu

Đurđe i Valentina navodno su se upoznali pre oko dve godine, kada su neko vreme radili u istoj firmi, a kasnije su navodno ušli i u emotivnu vezu. Njegovi poznanici juče su bili zatečeni onim što je učinio, jer je, kako kažu, bio miran i povučen.

- On nije poznat policiji, niti ga je Valentina prijavljivala za nasilje. Šta se dogodilo, utvrdiće istraga, kao i odakle mu lovačka puška kojom je pokušao da ubije devojku, a potom presudio sebi - kaže izvor iz istrage i dodaje da Marinković nije bio lovac i da se proverava gde je nabavio pušku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading