Užasno: Policajac ukrao novac sa mesta masakra u Jabukovcu - ugrožen sudski proces protiv Davora Pernića i Maje Bađikić

Autor: Blic, Republika

Hronika

19.03.2020

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Negotinski policajac M. Nj (43), koji je radio na uviđaju četvorostrukog ubistva u Jabukovcu, prošlog avgusta, iz dokaznog materijala "sklonio" je izvesnu deviznu sumu, zbog čega je protiv njega podneta krivična prijava, prenose mediji.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Instagram
Foto: Ilustracija

Prema nezvaničnim informacijama, na mestu zločina, sa salašu Velja Vratna, gde su ubijeni domaćin Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53), tokom uviđaja nađen je novčani iznos, koji ubica verovatno nije uočio i odneo. Taj novac je, sa svim tragovima nađenim na salašu kod Jabukovca, uzet i stavljen među dokazni materijal.

U međuvremenu, na osnovu materijalnih tragova "izolovanim" na drugim predmetima nađenim na mestu četvostrukog ubistva, identifikovan je osumnjičeni za zločin, meštanin Davor Pernić (36). Pernić je uhapšen krajem krajem avgustva, a mesec dana kasnije optužio je Maju Bađikić da mu je bila saučesnica pa je i ona privedena.

- Međutim, inspektori su ponovo pregledali materijal nađen na salašu, i proverom liste ustanovljeno je da nedostaje novac. O svemu je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole. U istrazi SUK je ustanovio ko je iz predmeta uzeo novčanicu pa je protiv tog ptripadnika MUP-a podneo krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja, priveden je, a istovremeno je protiv tog policajca pokrenut i disciplinski postupak - prenose mediji od izvora koji su upućeni u detalje istrage.

Ovo inače, nije prvi put da u istrazi četvorostrukog ubistva u Jabukovcu postoji izvestan problem u vezi sa novcem.

Prema ranijim saznanjima, Davor Pernić, osumnjičen za zločin, sa imanja je odneo, što u dinarima što u devizama, pare u vrednosti od oko 500 evra. Iako je, kako su veruje, isprevrtao stvari po kući traženi novac nije našao.

Sud vratio optužnicu, zahteva dopunsko veštačenje

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Viši sud u Negotinu vratio je Višem javnom tužilaštvu u tom gradu optužnicu kojom tužilaštvo tereti Davora Pernića i Maju Bađikić za četvorostruko ubistvu u Jabukovcu, 7. avgusta prošle godine.

- Mi od početka sumnjamo u komplet istragu, Videćemo šta će se dalje dešavati - kratko je rekao za advokat Miroslav Lazić branilac Maje Bađikić.

Sud od tužilaštva zahteva da se obavi dopunsko veštačenje veštaka odgovarajuće struke kako bi se utvrdila starost opušaka na kojima je nađen DNK Maje Bađikić, jer su bili izloženi raznim vremenskim uslovima. Sud zahteva da se saslušaju ovlašćena službena lica koja su prisustvovala uviđaju 9. avgusta, kao i da obducent uradi dopunsko veštačenje o starosti leševa.

Veliki novčani iznos nije nađen ni tokom uviđaja na salašu nadomak Jabukovca. Tek posle sahrane domaćina i njegove majke, novac je našao Nenad Kazimirović, Rajin sin, koji je iz Austrije došao da bi organizovao ocu i babi poslednji ispraća.

Tek kada je završena sahrana, Nenad je detaljnije pregledao očev dom. Pročešljao je prostorije u domu Kazimirovića, koje je prethodno i policija detaljno pregledala, ali ništa nije našao.

Jedna prostorija u podrumu bila je zaključana, sin je našao ključ. Otključao je i unutra detaljno poregledao stvari i na svoje zaprepašćenje našao novac, desetak hiljada evra o čemu je odmah obavestio policiju, kojoj je i predao novac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading