Pedofil iz Padinjaka smešten u zatvorski karantin

Autor:

Hronika

19.03.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar P. (53) iz Padinske Skele, koji se sumnjiči da je na gazdinstvu na kojem je radio kao čobanin obljubio šestogodišnjeg sina svog gazde, smešten je u zatvorski karantin kako ne bi u kazamat uneo koronavirus u slučaju da je zaražen.

RepublikaFoto: www.profimedia.rs

Foto: Ilustracija

- Sva novoprimljena lica u zavodima izdvojena su u manjim sobama, gde će boraviti 14 dana, tokom kojih će sve vreme biti pod pojačanim zdravstvenim nadzorom.

U skladu sa Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija, sva lica koja dolaze u pritvor ili stupaju na izdržavanje kazne prolaze lekarski pregled, a sada u skladu sa preporukama "Batuta" ukoliko lice ima znake respiratorne infekcije ili oboljenja disajnih organa biće odmah odvedeno u odvojenu sobu od drugih lica - navode u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Istraga protiv Aleksandra P. (53) nastavlja se. Pre nekoliko godina mamio decu u svoj dom, pokazujući im zeke i papagaje

U međuvremenu, istraga protiv pedofila se nastavlja jer se sumnja da je i ranije napastvovao decu. Meštani Glogonjskog rita, gde je uhapšen, kažu da je i ranije okupljao decu i pozivao ih da se igraju s njegovim ljubimcima.

- Proverava se da li je u Padinskoj Skeli, gde stanuje, napadao i drugu decu. Navodno, on je i pre nekoliko godina već mamio decu u svoju kuću, i to kućnim ljubimcima, kao što su hrčkovi, zeke i papagaji! Govorio im je da dođu kod njega da se igraju sa životinjama - priča izvor iz istrage.

Duže šetnje

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

U cilju sprečavanja epidemije koronavirusa u svim kazneno-popravnim zavodima u Srbiji sve posete su ograničene na 15 minuta, samo sa jednim posetiocem koji mora da nosi zaštitnu masku ukoliko u prostoriji za posete ne postoji staklena prepreka. U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija navode i da se u svim zavodima poštuju preporuke koje se odnose na pojačane mere higijene, kao što su što češće pranje ruku, pranje podova, dezinfekcija opreme, radnih površina, što češće provetravanje prostorija i produženi boravak lica na svežem vazduhu. Slobodan izlazak u grad, posete porodici za vikend, nagradno odsustvo, kao i radno angažovanje van ustanova do daljeg biće odloženi.

Podsetimo, žena na čijem je imanju radio Aleksandar P. prijavila ga je policiji jer joj je zlostavljao sina. Tražeći dečaka, ona je ušla u objekat u kojem je ovaj čobanin živeo i zatekla ih gole. Monstrum se na saslušanju branio ćutanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading