NARKOMAN UBIO STARCA ZBOG DUGA: Crni detalji zločina u valjevskom Novom naselju

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

16.03.2020

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narkoman Milanče I. (49) uhapšen je zbog sumnje da je 9. marta nasmrt pretukao Aćima Stevanovića (91) u njegovoj kući u valjevskom Novom naselju! Kobnog dana Milanče i Aćim su pili, a zatim se i posvađali, jer je narkoman odbio da vrati starcu neki manji dug.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Pomahnitali Milanče u jednom trenutku je dohvatio drveni stolarski alat i Aćimu smrskao glavu, a zatim je pobegao, ne uzevši ništa iz kuće nesrećnog starca.

Izvor iz istrage kaže da je Aćim živeo od penzije, a pošto je bio vitalan, povremeno je obavljao i stolarske poslove za meštane Novog naselja.

- Živeo je sam i imao je sasvim dovoljno novca za svoje potrebe, ali je bio nemirnog duha. Voleo je da se kladi i često je sedeo po kladionicama u Valjevu. Tako se u jednoj združio sa Milančetom - navodi izvor.

Priznao zločin

Ovi dokazi su, kaže on, bili više nego dovoljni da se Milanče uhapsi i on je priznao zločin. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu za ubistvo, biti priveden tužiocu.

Milanče je, inače, i ranije privođen, i to najčešće zbog posedovanja narkotika.

Što se Aćima tiče, on je poslednjih godina najčešće izrađivao merdevine i mrtvačke sanduke, a jedan je kao reklamu uvek držao ispred ulaza u svoju kuću. Upravo u tom sanduku je i sahranjen.

Prema njegovim rečima, Milanče je u nekoliko navrata tražio novac na zajam od Aćima i ovaj mu je davao, ali je vodio preciznu evidenciju o svakom dinaru koji mu je pozajmio.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Milanče je u trenutku zločina bio na metadonskoj terapiji, na odvikavanju od droge, ali najverovatnije nije mogao da prebrodi narkomanske krize i pozajmljivao je novac od Aćima da kupi narkotike. Kobnog dana starac mu je tražio da mu vrati sve pare, ali Milanče je odbio, rekavši da nema. Posvađali su se čak i oko iznosa tog duga, pa je Milanče zgrabio stolarsku alatku u hodniku i njome brutalno pretukao starca. Kada je završio krvavi pir, oprao je čaše iz kojih su pili, ali je na njima ipak ostavio deo otiska prsta i DNK - objasnio je sagovornik.

Komšinica: Aćim voleo je društvo

Komšinica ubijenog starca ispričala nam je da je Aćim bio usamljen i da je zato često obilazio kladionice i kafane.

- Ranije je nudio nekim ženama ugovor o doživotnom izdržavanju, a da im on u zamenu prepiše kuću. Mislim da se on nije ozbiljno upuštao u to, pa je i raskidao te ugovore. Sve je to radio samo da bi sebi našao neko društvo ili životnog saputnika, ali nije mu išlo, pošto je bio težak i nezgodan čovek. Pričalo se da se i sa tim narkomanom Milančetom dogovorio za neko doživotno izdržavanje, ali ne verujem u to - rekla je komšinica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading