Prođe godina, krivac za smrt još se ne zna

Hronika

08.10.2017

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklih godinu dana kao da nismo ni mi bili živi. Iz dana u dan sve nam je gore, priča za Srpski telegraf Milan Nikodinović iz Loznice, otac pokojnog dečaka Radenka, od čije se tragične smrti zbog greške lekara juče navršilo tačno godinu dana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žrtva: Radenko Nikodinović

Otkako je osmogodišnji Radenko preminuo prošlo je 12 meseci, a otkako su nalazi o njegovoj smrti predati veštacima čak deset. Još uvek nema ni traga rezultatima.

- Plačemo i dalje svaki dan, jauci još odzvanjaju.

Najteže mi je zbog supruge i ćerkice. Odlaze stalno na njegov grob i ćerka nas pita: "Kako je bata mogao da umre, kako neko tako mali može da umre?" Srce mi se pocepa, a ne znam šta da joj odgovorim.

Najteže mu je, kaže, zbog ćerkice, koja pati za bratom.Život kao da je u magli proteklih godinu dana, ne mogu da poverujem da je toliko prošlo jer osećam kao da sam ga juče video. Ponekad je bol neizdrživ - priča Milan plačnim glasom.

- Vodili smo je kod psihologa i rekao nam je da je sve u redu s njom. Važno je da lepo spava, jede i da ne oboli zbog patnje. Ona je bila samo godinu dana mlađa od Radenka, bio joj je i najbolji drug. Bili su jako vezani, pa još uvek sve ovo ne može da prihvati - sa mukom priča Milan.

Iako je Radenko umro, kako kažu roditelji, greškom lekara dr Dobrivoja Bojanića, pravda je za ovu porodicu spora.

- Ipak, dostižna je. Nikada nećemo odustati. Čekamo rezultate veštačenja već 10 meseci, a kad konačno stignu, idemo dalje. Dok Bojanića ne vidimo iza rešetaka, nećemo se smiriti. Za smrt našeg deteta mora da odgovara. Sramota je što ovoliko čekamo i što je prošlo godinu dana, a proces na sudu još nije krenuo, ali borićemo se - naglašava otac pokojnog mališana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading