"Jedva sam disao" - svedočenje očevica koji su se zatekli u blizini zgrade BIP kada je krenuo da curi amonijak

Autor: Blic, Republika

Hronika

16.03.2020

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Video se gust, beli dim kako se širi iz pravca fabrike, a svuda se osećao jak smrad" priča jedan od očevidaca koji se našao u blizini beogradske fabrike BIP kada je iz nje u subotu procureo amonijak.

RepublikaFoto: Republika
Amonijak je cureo iz zgrade BiP-a

To se desilo iznenada, oko 15 sati, a oni koji su se zatekli u tom trenutku u automobilima na autoputu Beograd-Niš i u okolini BIP-a, prvi su osetli da nešto nije kako treba. Neki od njih, tačnije 18 osoba, potražilo je pomoć na VMA, u prvom trenutku ne znajući šta se dešava.

- U jednom trenutku sam jedva disao. Izašli smo iz kola i čekali da krenemo, ali dim se već proširio i saobraćaj je odmah zaustavljen - priča očevidac koji se u tom trenutku zatekao u blizini fabrike.

Zbog curenja amonijaka neprijatan miris se širio gradom. U opasnosti su bili kako prolaznici, tako i vozači, koji su preusmeravani na drugu stranu, jer i posle saniranja posledica neprijatan miris nije nestajao, zbog čega ni uslovi za vožnju nisu bili bezbedni.

- Dim je krenuo da se širi i u tom trenutku je naišao autobus u kojem je bila grupa mladih fudbalera. Oni su brzo preusmereni tako da je izbegnuta svaka potencijalna opasnost po njihovo zdravlje - priča osoba koja se zatekla na licu mesta.

Međutim, nisu svi bili te sreće, jer je ukupno 18 osoba sa simptomima gušenja i peckanja u očima i disajnim organima potražilo lekarsku pomoć. Svi oni zbrinuti su na VMA, a saobraćaj u okolini je bio neko vreme obustavljen zbog opasnosti po građane.

Eksplozija unutar fabrike

Kako mediji nezvanično prenose, unutar fabrike došlo je do eksplozije kada je popustio osigurač na boci i počeo je da curi amonijak.

MUP je potvrdio da je curenje ubrzo zaustavljeno, međutim Hitnoj pomoći su se javili ljudi sa simptomima gušenja. Svi oni su prolazili pored fabrike BIP-a kada je cureo amonijak.

Nekoliko ekipa lekara Hitne pomoći stiglo je na lice mesta i oni su prevezli sve one koji su imali poteškoće zbog ovog incidenta.

Srećom, svi oni su zbrinuti i niko se ne nalazi u teškom stanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading