Istraga zločina od pre 28 godina u Australiji: Srpska ruka ubila dobrog Samarićanina?

Autor:

Hronika

16.03.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijska policija ponovo je pokrenula istragu o nerazrešenom ubistvu Kolina Vudhausa starom tri decenije. Sumnja se da je poslovni dogovor sa ljudima "jugoslovenskog ili srpskog porekla" kulminiralo njegovim ubistvom.

RepublikaFoto: youtube.com/Anathematize
BIZNIS MU DOŠAO GLAVE Kolin Vudhaus

- Veruje se da je Kolin vodio poslove koji su se ticali imovinskog razvoja ili građevinarstva osoba jugoslovenskog ili srpskog porekla kako sa Zlatne obale tako i iz Viktorije - rekla je detektivka Tara Kentvel.

Dobri Samarićanin Kolin Vudhaus (30) ubijen je na Badnje veče 1992. godine, nedugo nakon što je završio smenu menadžera za hranu i piće na sajmu "Mijer Pacifik". Tridesetogodišnjak je nastradao kada je stao da pomogne muškarcu koji je lažirao kvar na automobilu u ulici Kuambon u 00.35. Policija veruje da je vozač ubica, kao i da je iscenirao kvar na automobilu kako bi privukao pažnju, i to podigavši haubu automobila, ali i gepek.

Foto: Printscreen
HLADNOKRVNA LIKVIDACIJA Foto-robot mogućeg ubice

Prema rezultatima istrage, Vudhaus je stajao pored zadnjih vrata kada su u njega ispucana tri metka iz neposredne blizine. Ubica je navodno pušku 303 uzeo sa zadnjeg sedišta. Nesrećni Vudhaus ubijen je samo dve ulice dalje od svoje kuće, gde su spavali njegova supruga i deca.

Detektivi su nakon 30 godina ponovo pokrenuli istragu ovog ubistva, a izdali su i javni apel sa snažnim fokusom na marku i model automobila u nadi da će im to saznanje omogućiti rešavanje najduže nerešenog ubistva u državi.

VUDHAUS STAJAO PORED ZADNJIH VRATA KADA JE DOBIO TRI METKA

- Svako ko ponudi informacije koje bi dovele do hvatanja ubice biće nagrađen sa 250.000 dolara. Aktuelne informacije govore da se radi o vozilu nisan blubird iz ranih osamdesetih u beloj ili svetlokrem boji. Molim sve koji su u to vreme u ovom naselju videli automobil ove marke ili da se podudara sa ovim opisom da nas kontaktiraju - rekla je detektivka.

Automobil je ključ

Policija je ranije verovala da je u pitanju auto nisan skajlajn, ali je to uverenje promenjeno nakon saslušavanja svedoka i ponovnog pregleda slučaja. Prema novim saznanjima, u pitanju je nisan blubird osamdesetih godina, svetle boje. Australijska policija veruje da je automobil ključ za razrešavanje slučaja. Nekoliko svedoka reklo je da je čovek stajao pored "pokvarene" limuzine pre pucnjave i da su u to vreme na licu mesta bili značajni dokazi.

Žalio se prijateljima

Kolin Vudhaus se, prema rečima detektivke Tare Kentvel, žalio prijateljima da će u narednom periodu doživeti finansijski kolaps.

- U nedeljama pre smrti Kolin je rekao prijateljima kako mu stiže finansijski pad. Moguće je da su ove aktivnosti mogle da rezultuju njegovim ubistvom - rekla je ona.

Muškarac koji je, prema rečima svedoka, stajao pored "pokvarene" limuzine opisan je kao u svojim četrdesetim, visine 180 centimetara, srazmerne građe, maslinastog tena, upečatljivog izgleda i kratke valovite kose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading